Artboard 7 Top

Få gode kort på hånden i fremtidens employer branding

Advertorial


Vi lever i en tid med store omvæltninger på arbejdsmarkedet. Danskerne skifter oftere jobs, og vi har mangel på arbejdskraft. Rekruttering og fastholdelsesinitiativer kan på flere måder minde om at spille kort. Hvem har den gode hånd?

 

Når talenterne har gode kort fra starten

I følge rapporten Talent Outlook 2023 fra Universum[1] siger 68 % af 90.000 adspurgte arbejdstagere, at de føler, at de har en stærk forhandlingsposition, når de søger et nyt job. Med de nuværende konjunkturer og demografi er det for dig som HR-manager derfor vigtigt at styrke den hånd, du sidder med.

Har du været i rekrutteringsgamet i noget tid, har du sikkert bemærket, at noget har forandret sig. Nogle af dine tidligere trumfkort har mistet deres værdi. I dag må du se ud over det faglige, I som virksomhed kan tilbyde, og være medskabere af rammer, der skaber bæredygtige og fleksible fællesskaber. Tanker om dine talenters boligforhold bør indgå i din kabale.

 

Kender du de nye spilleregler?

I bogen ”Fremtidssans” fortæller fremtidsforskerne Anne Skare Nielsen og Henrik Hovgaard om det at spille fremtidens spil og spotte trends. Spiller du med de gamle spilleregler, når du skal rekruttere de unge talenter, kommer du hurtigt til kort. Lad os se på nogle af de nye kort, der er gode at have på hånden. 

Trend 1: Den mangfoldige hånd vinder

De mest indlysende nye regler går på køn og diversitet. I fremtidens jobkortspil er Spar Konge naturligt ligestillet med Spar Dame, Ruder Knægt er gift med Hjerter Konge og Klør 7 arbejder godt sammen med Ruder 4.
For i de unges kortspil hyldes mangfoldighed og lighed. Stik i samme ”couleur” er ”so last season” og fire kulører er faktisk slet ikke nok. Hvad med lilla, beige og neongrøn?

Viser du de unge talenter, at du holder det nye mangfoldige regnbuespillekort på hånden og udlever i jeres diversitetsstrategi, kan du lukke runden før dine konkurrenter. 

Trend 2: Dit nye es er planetary

Det største kort som fremtidsforskerne Henrik Hovgaard og Anne Skare Nielsen[2] trækker frem er ”Fra mere til bedre” kortet. I de unges optik kan få konger ikke eje hele verden og slet ikke planeten. For kun med fred og i fællesskab, kan vi gøre den forskel, der skal til, for at vores tipoldebørn også kan leve livet på planet Jorden. 

Fremtiden er planetary. Dit es i det nye kortspil bærer en klode med et ”note to self”, hvor der står: ”Are you serving our planet?” Hjælper du dine nye medarbejdere med både at bo og arbejde mere bæredygtigt, står du stærkt.

Trend 3: Frihed trumfer pension

Hvor du før i tiden har kunnet lokke med sundhedssikringer, KPI baserede bonusser og pensioner, skal du nu se dig om efter et nyt sæt af kort for at kunne tiltrække de unge.

Udover en god løn sidder kort som frihed, fleksibilitet og mobilitet som en fast del af den nye stærke hånd, som med rette kunne benævnes ”One life”. For de nye talenter, graduates og interns adskiller ikke på samme måde arbejdsliv og privatliv, som tidligere generationer.

De unge vil have både frihed og indflydelse. Det skal være meningsfyldt at gå på arbejde. De unge vil selv bestemme, hvor meget og hvornår de arbejder.

Din nye stærke hånd hedder ”One Life” med spillekort som løn, fleksibilitet, frihed og mobilitet. Et attraktivt hjemmearbejdsmiljø med fleksibilitet gør en forskel.

 

Trend 4: fællesskaber giver mange point

De unge er vokset op i - og er trænet i at gå ind og ud af fællesskaber.

Medarbejderengagement handler om at have klare forventninger, føle sig forbundet med og støttet af dit team, og finde formål i dit arbejde,” udtaler CEO for Gallup Jon Clifton[3].

De nye tendenser peger på flere strømme af indtægter fra en række midlertidige, projektbaserede freelancestillinger. Det kræver gentænkning af hele pakken, du som leder kan tilbyde den unge. Housing, hybride arbejdsforhold, fællesskaber, træningsfaciliteter vil være nogle af de attraktive kort, du kan holde på hånden i fremtidens talent tiltrækning som understøttelse til din primære hånd.

Fællesskabskortene rydder bordet. Som arbejdsgiver får du fordel af at være medskaber af et stærkt fleksibelt fællesskab, som også strækker sig after hours.

 

Trend 5: Fremtidens boligform er din Joker

Som et led i din employee experience management strategi er housing din nye joker. Her kan du med fordel kigge på UNITY Aarhus, hvor fremtidens bolig og hybride arbejdsplads fusionerer i en cool designerramme skabt til et mangfoldigt fællesskab.

Med os som samarbejdspartner kan vi give dig en stærk hånd med employer value statements baseret på mangfoldighed, bæredygtighed, fleksibilitet, frihed og fællesskaber. Vi hjælper dig kort sagt med at tjekke af på alle fire ovenstående trends.

 

Gør det nemt at flytte til Aarhus

Når du skal tiltrække unge talenter fra ind- og udland, skal det være nemt og bekvemt at flytte til byen. Med UNITY Aarhus’ fuldt møblerede 1, 2 og 3-værelses designer lejelejligheder kan dine medarbejdere bo i en kortere eller længere periode. Her opererer vi efter de nye planetary spilleregler med fokus på bæredygtighed og delbarhed. Når en af dine medarbejdere flytter videre, cirkulerer vi møblerne til den næste og passer sammen bedre på planeten.

Hjælp med at skabe after hours fællesskab

Hos UNITY Aarhus kan jeres talenter, praktikanter og specialister bo, arbejde, træne og socialisere på en samlet lokation frem for over spredte lejemål over hele byen. De bor i egen private lejlighed og kan finde ro og er på samme tid tæt på hinanden, så de efter behov kan skabe et unikt after hours miljø.

Med uWork - vores co-workspace - tilbyder du dine medarbejdere fleksible indbydende rammer for en hybrid arbejdsplads. Her møder dine medarbejdere studerende og kandidater fra andre faggrupper, som kan blive en del af jeres talent lead generering.  

Sammen skaber vi en helhed

Lad UNITY Aarhus hjælpe dig med at få stærke kort på hånden i din talentjagt. Vi skaber en helhedsoplevelse hos dine nye medarbejdere, så du kan koncentrere dig om at integrere dine nye medarbejdere på arbejdspladsen og sørge for optimale professionelle forhold.

UNITYAARHUS.com

– book et møde, så viser vi dig Aarhus fra et nyt perspektiv.

 

 

 

 

 

 

 

 
Kilder:

[1] Universum: Talent_Outlook_2023.pdf, www.universumglobal.com

[2] Fremtidssans, Anne Skare Nielsen og Henrik Hovgaard, 2020

[3] Gallup: “Europe Gets Life Right, but Work Wrong,” June 2022, www.gallup.com