Digital Transformation Web

Den Digitale Transformation: HR’s gyldne alder

Advertorial af CatalystOne Solutions
Tekst af David Rasmussen, Head of Regional Marketing


HR har tidligere været en ofte overset, undervurderet og underprioriteret del af mange virksomheder. De var en administrativ del af virksomheden, med et begrænset ansvar for rekruttering, afskedigelser og gennemførsel af den årlige MU samtale, uden meget indflydelse eller ansvar… Men sådan er det heldigvis ikke længere!

I de seneste år er der sket en evolution inden for HR, blandt andet på grund af, at man har fået øjnene op for den strategiske del af HR’s arbejde, men også på grund af den digitale transformation, som ikke kun har ændret hvordan HR-afdelingen fungerer, men også hvordan de bidrager til organisationens overordnede strategi og succes.

Centralt i udviklingen står de moderne HR- og Human Capital Management (HCM) systemer, som tilbyder procesoptimering, automatisering og som fungerer som platform for virksomhedens medarbejderdata, der udgør årsagen til denne nye ”gyldne alder” for HR.

 

Digitaliseringen af manuelle processer:

Traditionelt set har HR brugt utroligt meget tid og mange ressourcer på manuelle processer og personlig interaktion, hvilket har sløvet afdelingen ned og begrænset potentialet i både HR-afdelingen, men også i virksomheden. Men i takt med at HR har omfavnet de nye smarte digitale løsninger, har de lykkedes med at forbedre effektiviteten og medarbejderoplevelsen i højere grad og på en langt mere effektiv og skalerbar måde.

Teknologier som HR-master data, automatisering og cloud-software spiller en central rolle i denne transformation og lige nu står AI i rampelyset, hvor den får en stor del af opmærksomheden. Men hvor AI kan hjælpe med at analysere forskellige tekstdokumenter, skabe rollebeskrivelser og meget andet - så ligger den store værdi forsat i automatiseringen og effektiviseringen af rutinemæssige opgaver, hvilket både aflaster og sikre en ensartet gennemførsel af typiske HR-processer og dialoger.

 

”AI har potentialet for at revolutionere HR på alle områder, men det er ikke her man skal starte sin rejse. Digital HR-transformation starter med kvalitets data og integrerede processer, da det er her den store gevinst er at hente”

– David Rasmussen, Head of Regional Marketing hos CatalystOne Solutions.

 

Fordelene ved Digital HR:

Den digitale æra i HR har adskillige fordele, som blandt andet at øge effektiviteten og datakvaliteten, for slet ikke at nævne compliance med GDPR og CSRD. Desuden giver det grundlag for mere præcise og datadrevne beslutninger, samt øget medarbejderengagement gennem personaliserede medarbejderoplevelser, individualiserede læringsforløb og selvbetjeningsværktøjer der gør det til en leg for medarbejderne at finde svar på sine HR-relaterede spørgsmål.

Det gode eksempel:
NLTG (Spies rejser, Ving, Sunclass) vandt for nylig prisen for Årets HR-system implementering 23/24, og står som et skinnende eksempel på hvordan man lykkes med at skabe en succesfuld digitalisering af HR i en kompleks virksomhed, med mange medarbejdere fordelt ud over flere afdelinger, lande og teams.

Se mere om deres implementering på catalystone.com/nltg

 

Fremtiden for Digital HR:

Fremtiden ser generelt lovende ud for HR, med en bølge af nye funktioner og muligheder, som blandt andet AI, augmented reality, predictive analysis og meget mere. HR skal derfor ikke læne sig for meget tilbage og nyde denne nye gyldne alder, men i stedet forblive nysgerrige og holde sig opdateret med de nyeste trends og tendenser. Behovet for flere digitale HR-eksperter vil kun stige i fremtiden.

Digitaliseringen af HR har virkeligt været med til at skabe en ny spændende periode for HR, hvor teknologi ikke kun forenkler, men også beriger HR-funktioner og processer. Ved at tage disse nye spændende forandringer til sig, kan HR forsat sikre at de spiller en nøglerolle i at forme fremtidens arbejdsplads.

 

Om CatalystOne Solutions

CatalystOne Solutions er en af de førende leverandører af HR og HCM-systemer, til mellemstore og store virksomheder i Skandinavien, med flere hundrede kunder som inkluderer bl.a. NLTG, Mærsk Supply Service, NIRAS, Dansk Kabel TV, ATEA, EWII, Aller Media og Recover Nordic.

Deres cloudbaserede digitale HR-system er modul baseret og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov, processer og integreres med resten af IT-systemlandskabet, med en høj grad af fleksibilitet og konfigurationsmuligheder.

Læs mere om CatalystOne Solutions på www.CatalystOne.dk