Generation Z og Life Science-industrien
Life Science er en industri i voldsom vækst og med tilsvarende stor vækst i behovet for medarbejdere - især de unge er efterspurgt. Men mange brancher bejler til netop denne gruppe, så hvad skal der til for at gøre Life Science tiltrækkende for de unge?
I en ny undersøgelse har medicinalfirmaet Merck Danmark undersøgt de kommende generationers ønsker, krav og forventninger til arbejdsmarkedet indenfor Life Science-industrien.
Nogle key findings i undersøgelsen er blandt andet, at den vigtigste årsag til at unge forlader en arbejdsplads er dårligt arbejdsklima (1.pladsen). Skarpt fulgt af mangel på diversitet (2. plads).
Manglende karrieremuligheder ligger til gengæld helt nede på sidstepladsen af årsager til at forlade en arbejdsplads.
Life Science er en industri i voldsom vækst og med tilsvarende stor vækst i behovet for medarbejdere - især de unge er efterspurgt. Men Hvorfor er det så vanskeligt at tiltrække unge mennesker til Life Science branchen?
Montse Jansà, Country Manager, Merck Danmark fortæller:
“Jeg ved ikke, om der er sværere at tiltrække unge mennesker til Life Science end til andre brancher. Det handler i højere grad om, at de unges ønsker og behov har ændret sig, og det er vi nødt til at forholde os til. Det handler ikke længere udelukkende om løn og karrieremuligheder. I dag handler det i lige så høj grad om Work Life-balance, bæredygtighed samt at det, de laver, giver mening. En anden ting, de unge også prioriterer højt, er, at der er et psykologisk trygt arbejdsmiljø. Vores undersøgelse viser, at det psykologiske arbejdsmiljø vægter meget højt for de unge, og det gør det i alle landene. Det er vigtigere end nogensinde, at det mentale helbred er godt.”
Montse Jansà, Country Manager, Merck Danmark
Undersøgelsen viser desuden at psykologiske trygt arbejdsmiljø er i høj prioritet hos de unge. De vigtigste årsager til at blive på en arbejdsplads er nemlig et godt arbejdsklima (87%) og gode work-life-balance-vilkår (83%). Det overrasker Montse Jansà en smule:
“Jeg synes, det er overraskende, at et psykologiske trygt arbejdsmiljø er så høj en prioritet hos de unge. Jeg havde måske troet, at det allerede var en selvfølge på de danske arbejdspladser. Undersøgelsen afspejler jo de unges prioriteter - ikke forholdene på arbejdspladserne, så det kan måske være forklaringen. Mit gæt er, at fordi der er meget høje forventninger til de unge i dag både fra dem selv og fra deres omgivelser, så er de ekstra bange for at fejle og af den grund mere sårbare, end generationerne før dem var.”
Merck’s undersøgelse er foretaget blandt 622 danske unge i alderen 19-36 år. Undersøgelsen er desuden foretaget i Belgien, Italien, Holland, Polen, England, Tyskland, Spanien, Frankrig, Grækenland, Portugal og Schweiz.