Boomers struggle to find their balance

Lykken er… at lede en virksomhed (især for generation X og Y).
Virksomhedsejere og de yngre generationer er de bedste til at finde en god balance mellem arbejde og fritid, viser undersøgelse fra den globale arbejdspladsudbyder Regus.  Indekset er dog gået fire point ned fra sidste år, hvilket afslører, at forretningsfolk kæmper med et stigende arbejdspres.

Undersøgelsen, som for andet år i træk offentliggøres af Regus, er baseret på holdninger fra 26.000 erhvervsfolk i mere end 90 lande. 

De globale resultater skal ses i forhold til den specifikke score for Danmark (111), som halter 9 point efter gennemsnittet (120). De positive følelser er dog ikke helt forsvundet fra arbejdspladserne, da 63 % af de adspurgte nyder arbejdet mere, end de gjorde for et år siden.

I modsætning til, hvad man skulle tro, ser babyboomergenerationen ud til at være dårligere til at finde en balance mellem arbejdsliv og privatliv. Yngre ansatte over hele verden nyder arbejdet mere end babyboomerne (76 % sammenlignet med 64 %) og er mere tilfredse med produktivitetsniveauet (81 % sammenlignet med 69 %).

Vigtigste resultater:

  • Danmark scorer 111 på Regus Work:life Balance Index 2013
  • Det globale gennemsnit er 120
  • 63 % af erhvervsfolk i Danmark nyder deres arbejde mere end de gjorde i 2012
  • 71 % af forretningsfolk i Danmark føler, at deres produktivitet er steget siden sidste år

Kenneth Ohlendorff, Denmark Country Manager hos Regus siger: "Ansatte, som er glade for deres arbejde, er mere produktive, og det er mindre sandsynligt, at de forlader virksomheden. I takt med, at betingelserne på arbejdsmarkedet forbedres, indser virksomheder, at de kun kan ansætte eller holde på talenter ved at udvide deres fleksible arbejdspolitikker, f.eks. ved at tilbyde flere valgmuligheder mht. arbejdssteder.  Det sker allerede – vi ser vores netværk af lokale centre blive brugt hver dag af mennesker, der arbejder fleksibelt."

Tidligere undersøgelser fra Regus har vist, at 72 % af erhvervsfolk på globalt plan mener, at fleksibelt arbejde forbedrer deres produktivitet.

Læs hele rapporten her

Generation Y: Født efter 1980, Generation X: født 1965-80 og Babyboomers: født 1945-1964

Kilde: Regus