Fotolia_160733685_Subscription_Monthly_M_WEB.jpg

Adaptability og agility bør være en topprioritet

Den 20. november afholdt Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance et breakfast-seminar i Carlsbergbyen. Temaet for mødet var adaptability og agility – og en rapport udarbejdet af Stanton Chase (specialister i Executive Search og Executive Assessment), der indikerer, at netop agilitet og adaptability - og hvordan disse integreres til de daglige opgaver - har topprioritet for HR-folk i dag.

”Undersøgelsen, som vi har gennemført, bygger på interview med 470 HR-topchefer i 45 lande og tendensen er tydelig. Tilpasningsevne og agilitet er en udfordring i forhold til, om HR kan udfolde sit fulde potentiale. Emner som talentudvikling, organisationsudvikling, transformation og generelle HR-processer er stadig topprioritet, men disse områder er svære at eksekvere, hvis ikke man tænker adaptability og agility ind,” siger Karen Fogh-Andersen, der er managing partner i Stanton Chase og facilitator af undersøgelsen.

Undersøgelsen viser desuden, at den væsentligste udfordring som HR-afdelingerne erfarer, er ikke nødvendigvis udviklingen af strategier. Det er i langt højere grad vanskelighederne, de erfarer i gennemførelsen af dem, hvilket skyldes manglende fleksibilitet og tilpasningsevne i hele organisationen.  Mens ledere genkender denne udfordring, kæmper mange med at overvinde den. Når de bliver spurgt hvordan deres team håndterer udfordringerne, er svarene ofte:

  • "ignorerer dem til dels"
  • "håndterer det mindre optimalt"
  • "er udfordret"
  • "sætte plaster på såret”
  • ”håndterer ikke rigtigt hvad skal gøres"

Den brede vifte af svar i analysen indeholder også mange positive perspektiver, herunder:

  • "Cross-training, overførsler til andre lokationer, nye løsninger, multi-skilled performers"
  • "Klare målsætninger og alignment mellem strategier og udfordringer"
  • "Projekter involverende både topledere og det højeste antal af medarbejdere"

”For at overvinde denne forhindring skal HR-teams skalere deres rolle op fra at være administratorer og interne kommunikatorer til i højere grad at fokusere på at definere, opmuntre og gennemføre forandringer. Deres mål er at tilskynde deres forretningspartnere og medarbejdere til at se forandring som "the new normal" og at fremme et miljø, hvor forandring ikke kun forventes, men værdsættes,” fortæller Karen Fogh-Andersen.

Eventen startede med et oplæg fra professor Balvinder Powar fra FT|IE Business School Corporate Learning Alliance. Indlægget handlede om, hvordan virksomheder og ledere skal lære at tilpasse sig markedsmekanismerne lynhurtigt.

”Agilitet er topprioritet for mange virksomheder, men ikke alle er i stand til at føre det ud i livet. HR er nødsaget til at tænke agilitet ind i hverdagens udfordringer for på den måde at stå stærkere i fremtiden,” sagde professor Balvinder Powar.

I forlængelse af professor Balvinder Powars oplæg opstod en ivrig debat bordet rundt, der handlede om, hvordan man kan arbejde mere med agilitet i HR.

Christina Dalum, der er head of talent fra SimCorp, var en af deltagerne til eventen, og hendes holdning til, hvorvidt HR skal fokusere på agilitet fremadrettet, var klar:

”Hvis vi ikke arbejder aktivt med agilitet i HR, så tror jeg ikke, at HR har nogen eksistensberettigelse fremadrettet. Det er det samme som at kæmpe mod udviklingen, og det har aldrig været en særligt god idé,” sagde hun.

Også HR Manager hos FLSmidth Jacob Frahm påpegede under diskussionen, at adaptability og agility er væsentlige områder for HR:

”Agilitet er nerven i succesfuld HR arbejde nu og i fremtiden. HR har en vigtig rolle i at sikre at organisations design matcher en ny måde at arbejde på. Hvor agilitet bliver en integreret del af den måde vi som forretning tænker og agerer. Hvis ikke HR sammen med resten af forretningen tænker agilitet så lykkes vi ikke tidsnok med at følge med de mindre og mere agile virksomheder som overhaler os inden om,” sagde han.

Læs den fulde rapport her

 

Kilde: Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance