Rapporter
23.10.2024
En global mangel på 85 millioner talenter inden 2030
Ny undersøgelse: Med en forventet global mangel på 85 millioner talenter inden 2030 bliver det stadig vigtigere at tiltrække, udvikle og fastholde dygtige medarbejdere. Men hvad driver egentlig omsætning, og hvad kan gøres for at dæmpe denne tendens?
07.08.2024
Generation Z og Life Science-industrien
Life Science er en industri i voldsom vækst og med tilsvarende stor vækst i behovet for medarbejdere - især de unge er efterspurgt. Men mange brancher bejler til netop denne gruppe, så hvad skal der til for at gøre Life Science tiltrækkende for de unge?
30.04.2024
Status på rekrutteringsmarkedet april 2024
Verdens største rekrutteringsbureau Randstad udgiver årligt en række rapporter/undersøgelser om trends og tendenser på arbejdsmarkedet – seneste rapport "2024 Talent Trends" viser en række tendenser og strategier om rekruttering af de rette medarbejdere og talenter til virksomhederne, som bliver stadig vigtigere for virksomheder globalt
22.03.2024
HR Analytics studie
Formålet med denne undersøgelse er at give et indblik i til- og fravalgene af dybere analyser af HR-data i danske virksomheder og årsagerne hertil. Med afsæt i en evaluering af danske virksomheders kompetencer, teknologi og kulturer, er hensigten at sætte paratheden under lup, men også at give et mere nuanceret perspektiv på hvor relevant praksissen er – og for hvem.
29.02.2024
Lønmodtagere: Nej tak til jobbet, hvis der ikke følger AI-udvikling med
En ny stor international undersøgelse viser, at over en tredjedel af danskerne (34 pct.) ville afvise et jobtilbud, hvis det ikke inkluderede muligheder for kompetenceudvikling, herunder træning i AI og relaterede teknologier.
22.02.2024
State of global hiring - report 2023
Danske virksomheder søger ivrigt efter IT-medarbejdere, og stadig flere vælger at supplere deres mandskab med udenlandsk remote-arbejdskraft.
20.11.2023
Udfordringer på det Globale Arbejdsmarked: Aldrende Befolkning og Arbejdskraftmangel
En netop udgivet rapport afdækker hvilke store udfordringer i forhold til aldersforskydning, vi står overfor på det Globale Arbejdsmarked. Udfordringer som bør få alle - ikke mindst HR til at tænke i nye baner
20.09.2023
Nu står fleksibilitet ikke længere øverst på ønskelisten hos generation Z
Generation Z ser ud til at sætte andre prioriteter højere end fleksibilitet, når det kommer til deres ønsker på arbejdsmarkedet.
22.08.2023
Jobbet hjemsøger os: Konstante tanker påvirker os negativt
En ny undersøgelse, gennemført af Norstat for Business Danmark, afslører, at halvdelen af de danske lønmodtagere ofte beskæftiger sig med arbejdstanker i deres fritid. Endnu mere bekymrende er det, at over en fjerdedel (26 %) mener, at denne tendens har en decideret negativ indvirkning på deres liv.
21.08.2023
Ny rapport: Flertal af ledere mener, at medarbejdere bør inddrages i AI-beslutninger
Ny undersøgelse fra Workday viser, at mange ser etiske problemer med teknologien. Rapporten der omhandler kunstig intelligens (AI), omfatter 1.000 ledere fra virksomheder over hele verden og undersøger ledernes holdning til AI samt fordelene, udfordringerne og mulighederne ved teknologien.
21.06.2023
Vi er langt fra et bæredygtigt arbejdsliv – når det gælder arbejdstid og løn
Helt ny undersøgelse viser, at 4 ud af 10 (42 pct) lægger flere timer i deres job, end hvad der ellers står anført i deres kontrakt. Timer som de ikke får betaling for. Særligt de med personaleansvar (62 pct) lægger flere timer i arbejdet i forhold til hvad de får betaling for.
16.05.2023
Medarbejdernes resultatskabelse er udfordret af manglende tid
Det er vigtigt for medarbejderne på de danske arbejdspladser at levere resultater i løbet af arbejdsdagen. Men mange har samtidig en oplevelse af at mangle tiden til at kunne levere resultater med den ønskede kvalitet. Det viser en ny undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst.
14.03.2023
Danske kvinder anmelder nogle af de højeste antal sager om vold og krænkelser på arbejdspladsen på verdensplan
En global velgørenhedsorganisation inden for sikkerhed sætter nu fokus på en række bekymrende køns-baserede uligheder i forhold til oplevelsen af vold og krænkelser på arbejdspladsen i alle fem nordiske lande, deriblandt Danmark.
22.02.2023
Lav små ændringer, ikke en stor revolution, når du skal tiltrække unge medarbejdere
God kommunikation måske vigtigere end nogensinde, hvis man vil have fat i de attraktive unge. De har ofte andre logikker og krav til arbejdslivet, som det er vigtigt at kende at kunne tiltrække, motivere og fastholde dem. Men hvad er det så, de vil have?
21.02.2023
Danskerne har den laveste risiko på verdensplan for at brænde ud – men vi bliver mere og mere stressede
En global pandemi efterfulgt af en økonomisk vanskelig tid – det er klart, at flere og flere medarbejdere beretter, at de i stigende grad lider af stress. Det bekræftes af en nylig undersøgelse, som Workday står bag. Undersøgelsen bygger på data fra 1.5 millioner medarbejdere i over 600 virksomheder verden over og viser, at syv ud af ti brancher, som deltog i undersøgelsen, enten oplevede den samme eller højere risiko for udbrændthed sammenlignet med året før. Danmark skiller sig dog ud!
03.11.2022
Ny rapport: "Future ready" virksomhed - og hvad der skal gøre for at nå dertil
I rapporten ”Ready for anything: what it means to be a modern business” har Cognizant bestilt Economist Impact til at definere hvad det kræver at være fremtidsklar – og hvor tætte virksomheder er på at komme dertil.
12.10.2022
Seniorpolitikker er med til at fastholde ældre medarbejdere på arbejdsmarkedet
Arbejdsmarkedsforsker, professor Per H. Jensen, Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet, er redaktør på en ny bog: ’Arbejdspladsen og seniorpersonalet. Rekruttering, fastholdelse og afvikling af seniorarbejdskraften’. Bogen er den hidtil mest omfattende og detaljerede undersøgelse af danske arbejdspladsers håndtering af seniorpersonalet.
07.09.2022
Ny rapport: Danske medarbejdere skifter job som aldrig før
Det har været et par turbulente år: en pandemi, omfattende fyringsrunder, rekordlav arbejdsløshed, krig i Europa og inflationsrater som ikke er set lignende i årtier. Usikkerheden og uroen har været markant, men vi ser stadigvæk et erhvervsliv, som er karakteriseret af mangel på arbejdskraft og en strid om de største talenter .
13.06.2022
Ny rapport: Vores klimaneutrale fremtid
Tre tendenser skiller sig ud i de kommende år: Kravene til digital forandring stiger markant, vi vil meget gerne være med til at udvikle de produkter, vi selv skal købe, og vores arbejdsgivere skal have et helt klart formål, som virksomheden skal styres efter.
02.05.2022
Ny rapport: Danskernes balance udfordres af store forventninger og et flydende arbejdsliv
En fjerdedel af os lønmodtagere oplever i høj eller meget høj grad et mentalt pres i arbejdet på grund af store forventninger til os selv. Det viser en helt ny undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst. Samtidig har 2 års coronapandemi skubbet kraftigt til grænserne mellem arbejdstid og øvrig tid. Det stiller nye krav til ledelse og kommunikation, hvis vi skal sikre en bedre balance på fremtidens arbejdsmarked.
28.03.2022
Rapport: Knap 60% af arbejdsgivere tror, at de ikke kan fastholde medarbejdere uden hybrid omstilling
Det er ikke kun herhjemme, at vi oplever stor udskiftning på arbejdsmarkedet. Seks ud af ti arbejdsgivere verden over kæmper med talentflugt efter Covid-19, og næsten lige så mange frygter at miste flere, hvis ikke de omstiller sig til medarbejdernes nye krav om en mere hybrid og fleksibel arbejdsplads.
14.03.2022
Rapport: Virksomhederne må i dag tænke kreativt for at holde på deres yngre medarbejdere
Flere og flere unge siger deres job op, fordi jobbet ikke deler de samme værdier som dem selv, eller giver dem den frihed, de ønsker, til at leve det liv, de ønsker.
07.03.2022