Nima Astanehdost Adm Direktør Randstad

Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad

Danske arbejdspladser skriger efter ufaglært arbejdskraft

Efterspørgslen efter ufaglærte medarbejdere og vikarer er eksploderet i Danmark, og mange virksomheder har svært ved at finde hænder nok. De ufaglærte har enestående muligheder for at komme i fast arbejde, vurderer dansk rekrutteringschef.

Der er ikke mangel på muligheder for landets vikarer og ufaglærte medarbejdere. Rekrutteringsbranchen melder om voldsom efterspørgsel efter villige hænder og manglen er så stor, at mange virksomheder har svært ved at få dækket de ledige stillinger. Udviklingen skyldes ikke alene genåbningen – ifølge direktør i rekrutteringsvirksomheden Randstad har efterspørgslen vokset støt de sidste 7-8 måneder, og han forventer, at udviklingen vil fortsætte året ud og ind i 2022.

”På trods af krisen er der generelt et stort opsving i Danmark lige nu. Det er uden tvivl ét af de mest markante, jeg har oplevet gennem 20 år i branchen. Vi har 300-400 åbne stillinger hver eneste uge, der skal besættes af vikarer eller ufaglærte. Det er ikke kun os, men hele branchen der mærker den eksplosive vækst,” siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

Han fortæller, at coronakrisen også har øget interessen for fleksible ansættelser af specialister, hvor virksomheder ansætter på kortere projektkontrakter – ofte med favorable lønforhold. I USA kaldes tendensen for the gig economy, som nu også vinder indpas i Danmark.

Gunstig position for vikarer og ufaglærte

Det er særligt landets lager- og produktionsvirksomheder, der sukker efter flere hænder, og det giver gode muligheder for medarbejderne, der kan vælge det helt rigtige jobtilbud og have gode chancer for at blive fastansat, vurderer Randstads direktør.

”Det er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Der er mange virksomheder, der gerne vil ansætte, og derfor har vikarer og ufaglærte gode muligheder for at vælge det mest attraktive tilbud. Samtidig kan et vikariat være en ideel måde at "få foden indenfor" hos en virksomhed, da flere virksomheder ønsker at fastansætte en del af deres vikarer efter en periode. Så der har aldrig været bedre muligheder for at bevise sig på jobmarkedet og få en fast stilling,” siger Nima Astanehdost.