IMG 0518 Lærke Schmidt Volvo CE Bruger Azets WEB

Chef-vikar som medarbejderpleje

Hvad gør man, når en værdsat medarbejder under et sygdomsforløb føler sig overbebyrdet - og opgavefordeling mellem kolleger ikke længere er løsningen? Volvo Entreprenørmaskiner lejede en midlertidig regnskabschef, der både trådte til med manpower og beslutningskraft.

Af redaktionen, DANSK HR

Volvo Entreprenørmaskiner A/S er den danske forhandler af udstyr fra Volvo Construction Equipment. Virksomheden har dansk hovedkontor i Taulov ved Fredericia og beskæftiger godt 100 medarbejdere i Danmark. En af regnskabsmedarbejderne var blevet ramt af alvorlig sygdom og var nødt til at gå på nedsat tid, men ønskede ikke at sygemelde sig. Virksomhedens økonomidirektør måtte derfor finde en alternativ løsning på problemet.

De voksende papirbunker

”Vi værdsætter vores medarbejdere, og derfor går vi langt for at sikre, at de har det godt. Vores motto er: ”Begavet arbejdskraft – det handler om mennesker”. Derfor ønskede både jeg og den pågældende medarbejder at finde en løsning, der sikrede medarbejderens velbefindende samtidig med, at opgaverne blev håndteret korrekt og til tiden,” siger Lærke Schmidt, der er CFO hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S.

I en periode blev opgaverne i regnskabsafdelingen fordelt til kollegerne, mens projektopgaver uden specifikke deadlines blev løst af den delvis sygemeldte medarbejder. Men efter en tid var det tydeligt, at der måtte en findes en mere bæredygtig løsning for alle parter, hvor virksomheden fik løst opgaverne til tiden, og hvor den værdsatte medarbejders behov og ønsker også blev respekteret.

Interim-løsning på chefniveau

Et samarbejde mellem medarbejderen, ledelsen og virksomheden Azets Insight A/S blev den løsning, der lettede arbejdsbyrden i regnskabsafdelingen.

”Det var afgørende, at vi fik kvalificeret, erfaren og selvstændig arbejdskraft. Vi ville gerne have medarbejder, som egentlig var et niveau over den stilling, vi skulle have bemandet. Tanken var, at vi i langt mindre grad behøvede at gennemgå oplæring, og at vores nye interim regnskabschef kunne træde til med det samme for at bidrage med den arbejdskraft, vi som følge af situationen havde manglet i noget tid,” understreger Lærke Schmidt.

Lettede arbejdsbyrden for teamet

Beslutningen viste sig hurtigt at være den rette. For løsningen med en interim-leder frem for blot en vikar lettede også arbejdsbyrden for de medarbejdere, der i en længere periode overtog de mange opgaver.

”På grund af erfaringen på leder-niveau formåede vores midlertidige kollega hurtigt at prioritere opgaverne, så de løses hensigtsmæssigt i forhold til deadlines og de tilgængelige ressourcer. Inden for to-tre uger havde hun bidraget med færdiggjort rapport for månedsregnskabet og gjort materialet klar til revision. Hun var i perioden med til at sikre de resultater, vi skal levere til koncernen, og kunne med sit høje faglige niveau også bidrage til at udvikle vores team,” fastslår Lærke Schmidt.

Projektopgaver uden deadlines

Volvo Entreprenørmaskiner A/S valgte den eksterne samarbejdspartner på grund af muligheden for at både at vælge indsats og kompetenceniveau.

”Med interim management kunne vi tildele vores deltidssygemeldte medarbejder projektopgaver uden deadlines, så hun selv kunne administrere sin tid. Og den midlertidige regnskabschef tog ansvar for det daglige arbejde samt de deadlines og det pres, der følger med opgaverne i en travl hverdag og i en kvalitetsbevidst koncern. I dag er vi tilbage i en stabil hverdag, men mens forandringens vinde blæste over vores regnskabsafdeling, fik vi med løsningen sat de nødvendige læhegn op, så vi kunne levere dét, der forventes af en afdeling som vores,” slutter Lærke Schmidt.

Volvo Entreprenørmaskiner A/S er den danske forhandler af udstyr fra Volvo Construction Equipment. Da virksomheden i en længere periode havde aflastet en sygdomsramt medarbejder ved at fordele opgaverne i regnskabsafdelingen, var det tid til at finde en bæredygtig løsning. Den blev fundet med en interim regnskabschef.

Volvo Entreprenørmaskiner A/S er den danske forhandler af udstyr fra Volvo Construction Equipment. Da virksomheden i en længere periode havde aflastet en sygdomsramt medarbejder ved at fordele opgaverne i regnskabsafdelingen, var det tid til at finde en bæredygtig løsning. Den blev fundet med en interim regnskabschef.