Barak Obama atd 2018 Top web.jpg

Tidligere præsident Barack Obama

Barack Obama: Fokuser på, hvad du vil opnå – ikke på hvad du vil være

Af journalist Tina Juul Rasmussen / tina@juul-kommunikation.com

Man skal ikke arbejde for egen vindings skyld, men for at udrette noget, der kommer andre til gavn. Og kan man formidle den mission og passion til sine medarbejdere, giver det bonus, sagde tidligere præsident Barack Obama, da han i dag åbnede en stor konference for talentudvikling i Californien.

”Lad være med at bekymre dig så meget om, hvad du vil være. Tænk mere på, hvad du vil gøre.”

Så enkelt var budskabet fra tidligere præsident Barack Obama, da han – tiljublet af 10.000 tilhørere – åbnede verdens største konference for talentudvikling og ledelse, ATD, i San Diego, Californien mandag morgen.

Konferencens formål er at udbrede og udveksle viden og erfaringer om, hvordan man uddanner og udvikler medarbejdere til at kunne yde deres bedste, og hvordan ledere bedst kan facilitere og understøtte de processer.

Byd ind med noget

På sin vej til Det Hvide Hus har Barack Obama mødt mange, der har været mere optaget af titler eller af, hvor mange penge, de gerne ville tjene, end af at ville udrette noget, som kom andre til gavn. Og han erkendte selv at være faldet i fælden med at overvurdere sin egen betydning, da han opstillede til kongressen i 2000 – og fik en ordentlig en på tæven.

”Jeg var ung og utålmodig og sikker på, at jeg kunne banke min lokale modstander af banen. Her lærte jeg, at det er vigtigt at have noget byde ind med og at ville noget med det, man gør. Ikke bare gøre det for at blive noget eller noget,” sagde en veloplagt Obama.

Den erkendelse omsatte han senere i sin præsidentkampagne til at give de unge frivillige, der arbejdede for at få ham valgt, et stort ansvar i arbejdet.

”Og de levede op til det. For vi stillede dem også til regnskab for det, de lavede. Det var okay at begå fejl, hvis man lærte af dem, men det duede ikke at forsøge at skjule dem. Og vi forventede, at alle arbejdede som et team, behandlede hinanden ordentligt osv.”

Det, fortalte Obama, kvitterede de unge frivillige for.

”De kunne godt mærke, at de var en del af noget større. De kunne mærke vores mission. Og det er helt klart min erfaring: Når du forventer noget af folk, så responderer de,” sagde Barack Obama.

 

ATD 2018

I disse dage afholdes verdens største konference for talentudvikling og ledelse, ATD, i San Diego, Californien. Konferencen byder på tusindvis af workshops om talentudvikling, uddannelse, læring, HR og ledelse. Journalist Tina Juul Rasmussen er taget derover for at høste de nyeste trends og tendenser inden for området.
Læs mere om ATD her 

 

Mere fra konferencen:

Sammenfatning fra ATD 2018:
Gør det, du er god til, og som gør dig glad

I de kommende magasiner vil Tina Juul Rasmussen gå i dybden med flere af tendenserne fra de forskellige workshops på ATD 2018: