Arkiv

02.01.2019

Sådan gør du arbejdsdagen mere aktiv

Pensionsalderen er stigende, og de mange år på arbejdsmarkedet sætter sit præg både fysisk og psykisk. Men med få ændringer i hverdagen kan man forebygge en lang række sygdomme.
21.12.2018

Det digitale HR

HR-markedet bevæger sig hurtigere mod et mere digital HR-univers end nogensinde før. Der er forskellige parametre, som medfører, at tempoet er øget markant.
18.12.2018

Når ledelseskommunikation ikke blot er det, vi taler om!

Du kan være nok så dygtig til at stå på ølkassen og formidle dine budskaber, men hvis du ikke er opmærksom på, hvad medarbejderne er optaget af, samt hvilke budskaber, der ellers cirkulerer, så kan det være enormt svært at få dit budskab igennem.
10.12.2018

Fremtidens HR – trends fra Convergence

På Cornerstone OnDemands årlige konference, Convergence, i London var der rig mulighed for at se nærmere på ny teknologi, lytte til spændende foredrag og paneldebatter og debattere fremtiden for HR med europæiske kollegaer.
12.11.2018

Inspiration: Sådan får I flere kvinder i ledelse

Hvordan får vi flere kvinder ind på de danske ledelsesgange og i bestyrelserne? Det giver en række administrerende direktører og bestyrelsesformænd deres bud på i en ny casesamling.
07.11.2018

Samarbejde skal skabe flere kvindelige ledere

Forskellen er stor, når man kigger på, hvem der har kontorer på chefgangene i de danske virksomheder. Danmark er med sine 27% det land i Norden med færrest kvindelige ledere.
07.11.2018

Du rager også alt til dig, Esben Om stress: 6 tegn på at din kollega har stress

430.000 medarbejdere oplever daglige symptomer på stress ifølge Stressforeningen. Samtidig viser analyser fra FTF, at stress koster over 5 milliarder i produktionstab om året. Dermed er lidelsen en af de dyreste arbejdsrelaterede sygdomme.
29.10.2018

Sidder du i dit drømmejob?

En ny survey indikerer, at kun ca. 60 % af danskerne mellem 31 og 45 år føler, at deres nuværende job er deres drømmejob.
29.10.2018

Hvorfor er der ingen, der siger noget?

Først når du har en idé om graden af åbenhed i forhold til kommunikationsmiljøet, kan du begynde at identificere initiativer, der kan understøtte en udvikling mod et sundt kommunikationsmiljø.
22.10.2018

Eksperter efterlyser blødere ledere

Oplægsholderne på årets HR Træfpunkt efterlyste blødere lederværdier og et humanistisk menneskesyn, der sætter medarbejderne før kunder, direktion og interessenter. Det kræver træning og en skarpere rekrutteringsproces.
22.10.2018

Danske lønmodtagere er ikke venner med chefen på Facebook

En ny stor international undersøgelse – foretaget blandt lønmodtagere i 34 lande, af vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad – viser, at danskerne ikke er venner med deres chef på Facebook og Instagram.
22.10.2018

Gokart for de udvalgte Om trivsel og teamånd: 5 tip der styrker sammenholdet med kollegerne

”Gokart!! VIL DU MED?” står der i emnefeltet på mailen. Han spørger, om hun vil med ud at køre gokart på torsdag efter arbejde. Stine kan se, at han kun har sendt mailen til hende og 6 andre. Men de er jo 23 i alt på kontoret?
18.10.2018

Guldkorn fra Pernille Sandberg om rekruttering

Under årets HR Træfpunkt messe havde jeg fornøjelsen af at fange Pernille Sandberg i HR-loungen til en snak om rekruttering og fastholdelse.
18.10.2018

Dette overraskede på årets Træfpunkt HR messe

At være på messe er for mig spændende, udforskende og energifyldt, og Træfpunkt HR 2018 messen skuffede aldeles ikke – jeg lærte f.eks. om ordnani, spejlingsproblematik, gamification i rekruttering og meget mere.
15.10.2018

Sådan ser fremtidens medarbejderudvikling ud

Fremtiden vil se helt anderledes ud for medarbejderudviklingen. En fremtid, der i højere grad også vil fastholde medarbejderne - hvis man gør det rigtigt.
12.10.2018

Erfarne folk vender ryggen til de store konsulentfirmaer og revisionshuse

I dette års popularitetsmåling fra rådgivningsvirksomheden Universum blandt erfarne danskere med en businessuddannelse i bagagen er alle konsulentfirmaer og revisionshuse blevet mindre attraktive som arbejdsplads.
12.10.2018

Berlingske, Carlsberg og Skat stiger mest på ranglisten over attraktive it-arbejdspladser

Igen ligger Google, Lego, Microsoft, Apple, Novo Nordisk og Blizzard (World of Warcraft) i top på Universums årlige rangliste over de arbejdspladser, professionelle it-folk anser for at være mest attraktive.
08.10.2018

Danske medarbejdere foretrækker at arbejde i teams med stor aldersspredning

En ny stor international undersøgelse viser, at danskerne foretrækker at arbejde i teams med en høj grad af aldersdiversitet, og at man faktisk også har en forventning om, at netop det giver de bedste resultater.
05.10.2018

HR-prisen 2018

Vinder af HR-prisen 2018: ISS Facility Services A/S - People & Culture afdelingen, P&C Direktør Lotte Hjortlund Andersen og Head of Talent & Development Karina Kaufeld Andreasen
01.10.2018

5 hurtige til Jesper Nytoft Bergmann, CEO, AVT Business School

Uddannelsen giver dig nogle uvurderlige ledelsesværktøjer – og er af Forbes i 2017 kåret til den bedste lederuddannelse i verdenen. Uddannelsen giver dig et bedre fundament, når du skal analysere, beslutte og handle i en given situation. Tre parametre som er altafgørende for om du får succes som leder.
25.09.2018

Podcast - STILHED m. Bastian Overgaard

Lyt med, hvis du er nysgerrig på, hvordan man kan skære mødeforbruget ned med op til 50 %, øge effektiviteten, træffe flere og bedre beslutninger – og få gladere og mere motiverede medarbejdere.
13.09.2018

Digitale arbejdspladser giver glade medarbejdere

Global undersøgelse: Fordelene ved digitale arbejdspladser begrænser sig ikke kun til produktivitet; de ansatte bliver mere tilfredse på arbejdspladser, der har et højt digitalt niveau - men sikkerheden halter.
10.09.2018

Interview med Jacques van den Broek, CEO i Randstad

Den 23. August 2018 besøgte Randstads koncerndirektør Jacques van den Broek smilets by – Aarhus. Og selv om de færreste nok nikker genkendende til navnet, så er han øverste chef for verdens næststørste rekrutteringsbureau, Randstad.
10.09.2018

Stramme tidsplaner får kandidaten i hus

Danske virksomheder er udfordrede, når det gælder om at finde og fastholde de rigtige kandidater – allerede i rekrutteringsprocessen. Brancheforeningen for danske Executive Search virksomheder, Search Danmark, opfordrer til ekstra fokus på en stram tidsplan for at sikre, at de attraktive kandidater bliver på sporet.
30.08.2018

Få mest ud af de dage du er væk fra kontoret

Når en virksomheds medarbejdere flyttes væk fra kontoret og væk fra de daglige rammer for at skabe en særlig dynamik, er det ikke altid, at målsætningen nås, og efterfølgende risikerer dagene væk fra kontoret at blive forbundet med spild af tid og penge.
30.07.2018

Kender du dine medarbejderes ’HVORFOR’?

I forretningsverdenen rejser vi meget, men somme tider vil vores forretninger simpelthen ikke vente – de stiger ombord på flyet og finder os. Det var det, der skete en dag på en flyvning fra Miami til St. Louis. Her er historien:
23.07.2018

Vi kan arbejde 5 år længere

Vores helbred er godt nok til, at vi kan klare nogle år mere på arbejde, før vi går på pension. Det gælder især for de højtuddannede og for kvinder, viser ny forskning fra Aarhus BSS.
11.07.2018

Mennesket i forandringer

”Alting flyder,” sagde den græske filosof Heraklit for snart 2.500 år siden. Med det mente han, at vi som samfund og mennesker altid er i forandring. Det forekommer mere sandt end nogensinde i dag, hvor omstillingsparathed bliver hyldet som den vigtigste egenskab, du som medarbejder, leder, organisation eller samfund kan besidde.
03.07.2018

Universums undersøgelse af studerendes jobdrømme

Mange virksomheder har et stort ønske om at tiltrække unge dygtige talenter. Men det er ikke gjort med bare at have en pæn hjemmeside og et par tilfældige opslag på Facebook og LinkedIn.
07.06.2018

Virtuelt samarbejde på tværs af landegrænser og tidszoner

Når medarbejderne er spredt udover lande, kontinenter og tidszoner stiller det store krav til samarbejdet. Men ifølge Anne-Marie Finch, behøver det ikke at være et problem, hvis man har de rette værktøjer.
06.06.2018

Blockchain - det nye sort

Det er en konstant udfordring, hvordan man håndterer og verificerer data på internettet - men med Blockchain og dens måde at håndtere og opbevare data er man i stand til at komme dette til livs, hvor flere aktører sikkert kan dele information og data.
29.05.2018

Konflikthåndtering er lederens lod – eller er det?

Impulsen til at lægge konflikter på lederes bord ligger dybt indlejret hos mange. Men behøver det at være sådan? Og hvad kan selvledende organisationer lære os om konfliktløsning?
24.05.2018

Big data-investeringer betaler sig

I gennemsnit kan virksomheder øge produktiviteten med 3,75 procent ved at implementere big data analytics-løsninger, viser forskning fra IT-Universitetet og University of Liechtenstein. Studiet er baseret på data om mere end 800 store internationale virksomheder.
23.05.2018

Lederdilemma: Hvad skal man tro?

Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance giver dig her seks væsentlige indspark til, hvordan du understøtter dine beslutninger og sikrer dig, at du træffer det rigtig valg.
16.05.2018

Gør det, du er god til, og som gør dig glad

Så kort kan essensen af tre dages ledelses-, lærings- og talentudviklingskonference i USA sammenfattes. For skal medarbejdere trives og blomstre, er de nødt til at se mening og formål med det, de laver.
15.05.2018

Danske lønmodtagere er de mest selvhjulpne i verden

Ny stor international undersøgelse foretaget blandt lønmodtagere i 33 lande af Randstad viser, at danskerne indtager førstepladsen, når det gælder om at være de mest selvhjulpne lønmodtagere i verden.
08.05.2018

Barack Obama: Fokuser på, hvad du vil opnå – ikke på hvad du vil være

Tidligere præsident Barack Obama har netop åbnet verdens største konference for talentudvikling og ledelse, ATD, i San Diego, Californien foran 10.000 tilhørere. Læs hovedbudskabet fra hans åbningstale.
03.05.2018

Cost of talent 2017

Universum har i 2017 gennemført en undersøgelse blandt 225.140 økonomistuderende og 308.211 tekniske studerende, alle på handelshøjskoler eller universiteter fra 29 lande og blandt andet spurgt dem om, hvad de forventer af lønniveau i deres første job, efter de har bestået deres kandidateksamen.
24.04.2018

Danske lønmodtagere: Den fleksible arbejdsplads presser os

En stor ny undersøgelse gennemført blandt lønmodtagere i 33 lande viser, at 63 procent af danskerne er udstyret med teknologiske redskaber, der gør dem fuldt ud i stand til at udføre deres job hjemmefra eller på en anden location end den vanlige arbejdsplads.
18.04.2018

Mistrivsel på arbejdet koster på bundlinjen

De fleste af os har prøvet det. Vi vågner om morgenen og er ikke syge, men føler os heller ikke rigtig på omgangshøjde. Hvis vi generelt er glade for og trives med vores arbejde, så tager vi af sted. Men trives vi ikke rigtig på arbejdet, så er sandsynligheden for, at vi kryber ned under dynen og tager os en sygedag eller to, langt større.
13.03.2018

Top 30 mest efterspurgte HR-kompetencer

En gennemgang af mere end 500 jobannoncer på Jobindex og Jobbank i 2017 viser, hvilke kompetencer arbejdsgivere i HR-branchen lægger mest vægt på, når de ansætter nye kandidater til HR.
07.03.2018

Træt af at være bagud?

Afbrydelser, støj og andre forstyrrelser gør det svært at nå det, du gerne vil. Her får du 5 bud på effektive arbejdsvaner, der rent faktisk vil gøre en forskel.
21.02.2018

Frokost og god kaffe er vigtig for trivslen

Virksomhederne er begyndt at skabe arbejdsmiljøer, som er inspirerende i hverdagen for at fastholde medarbejderne og øge deres daglige motivation.
20.02.2018

Top 6 business priorities

Corporate Learning Pulse undersøgelsen viser, at Cybersecurity og digital adoption ligger højt på virksomhedernes prioritetsliste.
29.01.2018

Trepartsaftale: Styrket og mere fleksibel voksen, efter - og videreuddannelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse.
23.01.2018

5 2018-tendenser inden for læring og udvikling

Hvert år bringer Financial Times | IE Business School forudsigelser for det kommende år. Læs her, hvad vi i korte træk kan forvente, at der vil ske i 2018 ifølge en række professorer.
23.01.2018

E-bog: Styrk trivslen på jeres arbejdsplads

I e-bogen får du gode råd og redskaber, som du kan anvende for at styrke trivslen i din virksomhed.
12.12.2017

Skab entreprenørånd og modstå disruption

De virksomheder, der sandsynligvis vil blomstre de kommende årtier, er dem, der tapper ind i sindet af så mange medarbejdere som muligt, stimulerer deres tænkning og lærer af deres ideer.
12.12.2017

Floden flyder, og vi flyder med

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en artikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er det Nils Villemoes.
01.12.2017

Mellemledere ser kun stressramtes private problemer

Forskning viser, at selvom en sygemelding skyldes arbejdsrelateret stress, fokuserer den nærmeste leder ofte på den sygemeldtes private forhold i stedet for at gøre noget ved det arbejdsmiljø, som førte til sygemeldingen.
15.11.2017

Medarbejdere eller modarbejdere

Ordet innovation er blevet et feltråb for alle dem, der vil signalere, at de er godt rustet til fremtiden. Men kradser man lidt i overfladen af innovationsbegrebet, dukker der dybere betydningslag op.
24.10.2017

Ambitiøs CSR og HR går hånd i hånd hele vejen til Nicaragua

Det er vigtigt at opleve glæden ved at hjælpe andre. Derfor har medarbejderne i ALTAN.dk mulighed for at bidrage til virksomhedens CSR-projekter.
18.10.2017

Rapport: Deloitte Global Human Capital Trends

DANSK HR’s Tænketank har analyseret Deloittes ”Deloitte Global Human Capital Trends” og gjort sig følgende observationer.
12.10.2017

Boganmeldelse: ”Victory Through Organization”

Bogen er et overflødighedshorn af teori og praksis og kan for den garvede HR-person virke både forfriskende og som en gentagelse af pointer, der er sagt før.
12.10.2017

Når HR taler forskellige sprog og opererer i flere organisatoriske verdener

Læs hvordan Telia med stor succes har formået at give plads til de fire generationer på trods af deres individuelle behov.
12.10.2017

5 trends du (måske) gik glip af

HR er ikke kedelig og ensformig, men en holistisk funktion, der byder på innovation og kreative tiltag, hvorfor man i dag har muligheden for at være idérig og nytænkende
12.10.2017

Takeaways fra torsdagens Keynotes Speaks

Udover de faglig samtaler med HR-medarbejdere, oplevede jeg nogle fantastisk inspirerende talks og oplæg, der virkelig rykkede på min indre HR-entusiast.
11.10.2017

Sociale medier den mest populære informationskilde ved jobsøgning

Hverken virksomheders hjemmesider, massemedier eller venner er førstevalget, når folk med erhvervserfaring vil vide mere om virksomheder, som de måske kunne tænke sig at arbejde for.
11.10.2017

Konsulenthuse er blevet eftertragtede arbejdsgivere

Igen i år er det store, velkendte danske virksomheder såsom Lego, Novo Nordisk, Carlsberg og A.P. Møller-Mærsk – samt Google - som indtager topplaceringerne på Universums årlige liste over, hvor veluddannede danskere i økonomiorienterede jobs helst vil arbejde.
05.10.2017

HR-prisen 2017

HR-prisen 2017 går til HR-chef Helle Lund Gregersen og HR-konsulent Michael Lindgaard Hedemann, Middelfart Sparekasse for projektet Worklife Investment.
03.10.2017

Fremtidens HR starter med freelancetalenterne

Midt i al polemikken om disruption og transformation er der grundlæggende en ting, du som HR-faglig skal forholde sig til: Fremtidens talenter er freelancere. Det kommer i den grad til at transformere vores ansættelsesstrukturer
28.08.2017

6 fordomme om nyuddannede – holder de?

Nyuddannede går alt for meget op i detaljer, fordi de fra studierne er vant til at have oceaner af tid til opgaverne og derfor er alt for perfektionistiske i deres første job. Læs seks fordomme om nyuddannede, holder de?
28.08.2017

Ledelse i femogtyve år

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en jubilæumsartikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er turen kommet til Steen Hildebrandt, ph.d. Professor emeritus og adjungeret professor.
28.08.2017

Talentuddannelser er en bjørnetjeneste

Metoden ’disruption’ handler oftest om nytænkning gennem at forenkle produkter eller processer, så der spares tid og omkostninger for alle. Dette gøres uden, at der opleves et kvalitetstab eller brugsmuligheder.
22.08.2017

Digitalisering og strategiudvikling er de største udfordringer for ledere i Norden

Digitalisering og strategiudvikling vil ifølge den globale undersøgelse Corporate Learning Pulse for 2017 udgøre de store udfordringer for erhvervsledere i Norden
16.08.2017

Danske lønmodtagere: Vi skal uddannes løbende, hvis vi skal beholde vores arbejde

Den teknologiske udvikling går lynende stærkt i øjeblikket, og mange kæmper da også for at holde trit med udviklingen på arbejdspladsen. Lønmodtagerene er heller ikke i tvivl om, at de hele tiden skal videreuddanne sig, hvis de skal beholde deres job.
27.06.2017

Bæredygtig HRM – den vigtigste konkurrenceparameter!

I anledning af 25-års jubilæet har vi bedt 5 stærke HR-profiler om at skrive en jubilæumsartikel om et aktuelt HR-emne. Denne gang er turen kommet til lektor, direktør og ph.d. Annabeth Aagaard og artiklen fokuserer på bæredygtig HRM som et vigtigt konkurrenceparameter.
27.06.2017

Get shit done – Prioritering & effektive arbejdsvaner

Vi genkender sikkert alle typen: Til trods for, at de har et hav af projekter og stort ansvar, får de effektivt og hurtigt løst opgaverne imens man kigger misundeligt til. Her introducere vi nogle konkrete bud på, hvordan man selv kan ”get shit done”.
23.06.2017

8 ud af 10 danskere er online 24/7

Arbejdslivet flyder sammen med fritiden for langt de fleste danskere. 78 pct. kan ikke holde øjnene fra arbejdsrelaterede mails og sms’er, når de holder fri. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra Ingeniørforeningen, IDA.
13.06.2017

Ny forskning: Derfor oplever svenskerne færre arbejdsulykker

Nyt dansk-svensk forskningsprojekt peger på væsentlige forskelle mellem arbejdsforhold i Danmark og Sverige. Vi kan godt lade os inspirere i Danmark.
13.06.2017

Google-ledere er innovative og robuste. Men hvad er hemmeligheden?

Hos Google har de for længst fundet ud af, at der skal meget mere end faglig dygtighed til at skabe fremragende resultater.
07.06.2017

Er kvindelige ledere bedre til at motivere?

Medarbejdere har tre grundlæggende behov, som du skal opfylde for at motivere dem til fulde. Få her styr på de tre behov og få forskeres bud på, om lederens køn har nogen betydning for, hvor dygtig lederen er til at opfylde medarbejdernes behov og motivere dem.
06.06.2017

Løn er afgørende

En ny international undersøgelse viser, at det ubetinget mest vigtige for en ansat er en god løn efterfulgt af sikkerhed og work-life balance. Det der derimod betyder mindst, er de internationale karrieremuligheder.
30.05.2017

Tre gode råd: Hvordan kan ledere tackle deres egne HR-opgaver?

Nye ledere opdager hurtigt, at der også er behov for blødere kompetencer, som f.eks. evnen til at give konstruktiv feedback, at lytte aktivt og sætte motiverende mål.
25.05.2017

3x5: Fem landvindinger, fem skæverter og fem fromme ønsker

I anledning af 25-års jubilæet er jeg blevet bedt om at give et bud på, hvordan HRM har udviklet sig igennem de seneste 25 år, hvor vi står i dag, og hvad fremtidsperspektiverne er.
18.05.2017

Så meget har studerendes jobdrømme ændret sig på kun otte år

Studerende vil arbejde i større virksomheder, have international karriere og bekymrer sig ikke om arbejdsløshed.
11.04.2017

Når chefen bedriver Management by Fear

”Jeg skulle have søgt væk meget hurtigt, da jeg opdagede at min nye chef bedrev Management by fear”, hvis du bliver udsat for en chef, der bedriver psykisk terror, er der nogle ting, du i hvert tilfælde ikke skal gøre.
11.04.2017

Teknologi skal sikre ligestilling

Trods flere kvinder i toppen af erhvervslivet halter mange virksomheder stadig bagefter på ligestillingsområdet. Teknologi og indsigt i HR-data kan afsløre, hvor kvinderne rammer glasloftet og øge ligestillingen, som gavner både arbejdskultur og virksomhedens resultater.
06.04.2017

Danmarks bedste vikar er fra Aarhus

Vikarbureauernes Brancheforening har kåret Emilie Pi Goll til årets vikar. Emilie er 20 år og elsker livet som vikar, hvor hun virkelig får prøvet nogle ting af og møder rigtig mange mennesker.
05.04.2017

Generation Z: Forkælede eller fantastiske?

Generation Z kaldes de unge medarbejdere i 20’erne, som debuterer på arbejdsmarkedet i disse år. De er irriterende og krævende, men også helt vidunderlige. Her er vores 5 tips til et godt samarbejde med dine generation Z medarbejdere.
05.04.2017

Lederen som rollemodel - 10 træk, der kendetegner den stærke leder

Lederen indtager i sagens natur en essentiel rolle i en virksomhed. De udstikker strategi og retning og sørger for at holde medarbejderne på ret kurs. Du får her 10 træk, som karakteriserer den stærke og effektive leder.
05.04.2017

4 ud af 5 medarbejdere er uengagerede!

Global undersøgelse af engagement afdækker, at blot 1 ud af 5 medarbejdere aktivt 'ror virksomhedens båd'!
05.03.2017

Fremtidens arbejdsmarked påvirker arbejdsmiljøet

Øget digitalisering og automatisering betyder, at rutinepræget arbejde forsvinder. Det kommer til at påvirke arbejdsmiljøet, siger forskere.
03.03.2017

Værktøjskasse til at lede en forandring

Her får du nogle af de bedste redskaber til at løse nogle af de største udfordringer ved at lede forandringer.
02.03.2017

Ny stor søgeportal til HR-branchen

Danmarks størst håndbog til HR-branchen er nu lanceret online, så nu er det endnu nemmere at søge efter den næste samarbejdspartner.
24.02.2017

Sådan oversætter I jeres strategi til mål med mening

I dele af den offentlige sektor er der en udbredt utilfredshed med resultatmålinger og dokumentationskrav i bred forstand. I denne artikel får du anbefalinger til at sætte mål, der giver mening.
22.02.2017

Is Your Team Trusting or Just Polite?

With corporate failures often dominating the headlines, one has to ask how many could have been avoided if more trust had been achieved across management.
09.02.2017

Søvnmangel er den kognitive ækvivalent til at være beruset på arbejdet!

Efter 17 vågne timer svarer menneskets kognitive performanceniveau til en alkoholpromille på 0,5. Det er vel ikke nødvendigt at nævne, at det er grænsen for spirituskørsel i Danmark?
23.01.2017

Not getting enough sleep is nothing to brag about

Healthy adults require between seven to nine hours of sleep to be at their best. A survey by the National Sleep Foundation in the United States found that the average American worker sleeps about 6 hours and 40 minutes on a working day.
23.01.2017

Træn din hjerne til at træffe bedre beslutninger

Som leder er travlheden er et vilkår. Du har travlt – og ofte også for travlt. Det kan betyde, at du tager forhastede beslutninger, som kan have negative konsekvenser for dine medarbejdere og for borgerne. Læs her om, hvordan du træner din hjerne til at træffe bedre beslutninger - også i pressede situationer.
11.01.2017

Mobning får mænd til at forlade arbejdsmarkedet

Mænd og kvinder har cirka lige stor risiko for blive mobbet på arbejdspladsen, men hvor kvinderne ofte langtidssygemelder sig, vælger mænd helt at forlade arbejdsmarkedet for en periode, viser ny forskning fra Aarhus BSS og Københavns Universitet.
10.01.2017

Forventninger til årsbonus og lønstigning

Ny undersøgelse viser, at få danskere (25 procent) forventer at modtage en bonus ved udgangen af 2016. Når det gælder lønstigning derimod, er forventningen lidt højere – her forventer 38 procent, at de skal stige i løn i 2017.
24.12.2016

Julekalender 24. dec.

Har I smarte KPI’er eller Konstant Pressede Individer? Hvornår har I sidst set jeres KPI’er igennem og vurderet, hvor I mangler nogle opbyggende på jeres bidrag og relationer, og smidt de ud, som enten ikke er værdiskabende eller blot virker stressende på hele organismen?
23.12.2016

Julekalender 23. dec.

De digitale mediers indtog åbner op for mange muligheder, men disse muligheder kan desværre også udnyttes på bekostning af andre fx ved digital chikane. Sker det for dine medarbejdere, er det vigtigt at sikre beviserne. Men ved du, hvordan du gør det, og har du undervist medarbejderne i det?
22.12.2016

Julekalender 22. dec.

Forandringer er blevet en integreret del af hverdagen på vores arbejdspladser. En af de vigtigste kompetencer i dag er vores faglige og menneskelige kapacitet til hurtig omstilling og effektiv og sikker håndtering af forandringer – og her kan HR spille en helt unik rolle.
21.12.2016

Julekalender 21. dec.

Feedback er måske den metode, der isoleret set leverer det største udviklingspotentiale. I dagens julekalender får du derfor et gratis værktøj, som du kan bruge til at lære at blive bedre til at give feedback. Værktøj er et 18-siders arbejdshæfte, og du får praktisk anvendelige informationer, skabeloner og procesanvisninger.
20.12.2016

Julekalender 20. dec.

Vi står i en ny historisk situation, hvor vi skal arbejde længere og længere samtidig med, at vi i princippet skal udvikle os og performe som en 35 årig – er det et problem, spørger fremtidsforsker Anne-Marie Dahl i dagens julekalender?
19.12.2016

Julekalender 19. dec.

DANSK HR’s formand Kim Staack Nielsen har i efteråret 2016 deltaget i flere europæiske konferencer. På den baggrund opsummerer han her de trends og udfordringer, som vi kan forvente os på HR-området i 2017.
18.12.2016

Julekalender 18. dec.

I 2015 nedsatte regeringen et ferielovsudvalg, der skulle sikre, at vi fik en mere moderne ferielov tilpasset nutidens arbejdsmarked, og som samtidig kunne sikre, at Danmark levede op til EU´s krav om ferie til alle medarbejdere. Planen var, at udvalget oprindeligt skulle komme med et udspil i efteråret 2016. En dato der så siden hen er rykket til januar 2017.
16.12.2016

Julekalender 16. dec.

Rigtig god ledelse kan økonomisk betale sig, for det kan af¬læses direkte på medarbejderengagement, kundetilfredshed og profit. Så i dagens julekalender får du denne rapport om at udvikle ledere fra gode til ekstraordinære.
15.12.2016

Julekalender 15. dec.

Jul er ikke bare noget, vi holder sammen med familie og venner. Jul holder vi også hele december måned på arbejdspladsen. Og vi elsker det!
14.12.2016

Julekalender 14. dec.

Top performerne er ikke nødvendigvis mere karismatiske, kreative eller intelligente end de øvrige medarbejdere. Men nogle har bare dét, der skal til. Med den rette kombination af vilje, udvikling og mentoring kan talentet findes hos alle.
12.12.2016

Julekalender 12. dec.

I dagens julekalender gør vi noget, vi ALDRIG har gjort før. Vi giver dig et HELT nummer af HR-chefen. HR-chefen er ellers KUN for medlemmer af DANSK HR. Men i dag er vi virkelig i JULEHUMØR, så værsgo' og god fornøjelse med HELE HR-chefen.
11.12.2016

Julekalender 11. dec.

I dagens julekalender får du 10 gode råd til, hvad du skal have styr på, inden du kaster dig ud i at rekruttere via de sociale medier.
10.12.2016

Julekalender 10. dec.

DANSK HR er igen i julehumør, og derfor giver vi nu alle mulighed for at se et mere af de tidligere afholdte webinarer, som ellers kun er for medlemmer. Så her får du webinaret ”Læring og læringsstile på arbejdspladsen” afholdt af Ole Lauridsen, som ikke mindst er kendt fra P4’s Sproghjørnet.
09.12.2016

Julekalender 9. dec.

Indfør en moderne 24/7 online mesterlære! Sådan lyder det fra fremtidsforsker Anne-Marie Dahl. Hun har nemlig lavet 10 kække bud til DANSK HR’s julekalender, om hvad der skal til for at rekruttere og fastholde de unge medarbejdere.
08.12.2016

Julekalender 8. dec.

I Bankdata vender de lederrollen på hovedet. Medarbejderne skal udvikles til medledere, som kan tage ansvar for sig selv og produktet og bidrage til virksomhedens overordnede mål. Du får også 3 gode råd til, hvordan du gennem faciliterende ledelse kan engagere dine medarbejdere.
07.12.2016

Julekalender 7. dec.

Denne artikel handler ikke om sladderpressens sensationsstof . Den handler om sladderen på jobbet, som på den ene side er ’limen’ der binder organisationen sammen, og som på den anden side kan være altødelæggende for det gode arbejdsliv.
06.12.2016

Julekalender 6. dec.

Forstil dig at din virksomhed var en fodboldklub, hvor hver medarbejder havde en markedsværdi, og du konstant skulle konkurrere mod andre hold for at få de bedste spillere. Hvor meget ville du være parat til at betale for at rekruttere og fastholde de bedste?
05.12.2016

Skatteekspert til arbejdsgiverne: Dumt at skære ned på julegaven

Julekalender 5. december: Selv om julegaven fra jobbet typisk består af småting, er den alligevel blandt de mest skattede personalegoder. Det viser en rundspørge blandt mere end 2.000 danskere i job.
04.12.2016

Julekalender 4. dec.

DANSK HR er i julehumør, og derfor giver vi nu alle mulighed for at se et af de tidligere afholdte webinarer, som ellers kun er for medlemmer. Så her får du et webinar om generationsledelse afholdt af Søren Schultz Hansen, som er forsker i digitale indfødte og ledelsen af dem.
03.12.2016

Julekalender 3. dec.

Vi kan alle have mere eller mindre gode forudsætninger for at lede andre mennesker, men den fødte leder findes ikke. Konklusionen må være, at rigtig mange ledere har brug for uddannelse og ikke mindst masser af træning og sparring. Her får du 10 gode råd til lederudvikling.
02.12.2016

Julekalender 2. dec.

Alle taler om den nye persondata-forordning, der træder i kraft 25. maj 2018 i Danmark. Selv om det lyder som om, der er langt til maj 2018, så er det på tide, at man kigger på regler og forbereder sig, så man i alle virksomheder og organisationer er klar, når regler træder i kraft.
01.12.2016

Godt image og bevidst ledelse fastholder og tiltrækker de rigtige medarbejdere hos Coor

For at fastholde og rekruttere de rigtige medarbejdere arbejder Coor Property strategisk med synliggørelse for at gøre opmærksom på sig selv, ligesom der arbejdes med bevidst ledelse for at skabe større arbejdsglæde og målrettet kompetenceudvikling.
01.12.2016

Julekalender 1. dec.

IMD business school har netop offentliggjort den årlige World Talent Report. I rapporten kommer Danmark på en 2. plads af de lande, der er bedst til at udvikle, tiltrække og fastholde talent.
22.11.2016

Vi vil helst arbejde i teams, hvor der er lige mange kvinder og mænd

Mændene er i overtal, når det gælder lederstillinger, men lønmodtagerne foretrækker at arbejde i teams, hvor der er er fornuftig kønsfordeling. 84 procent mener, at en lige fordeling mellem de to køn skaber de bedste økonomiske resultater.
17.11.2016

How to prepare leaders for a VUCA world

Suppose a multinational company needs an executive to lead its entry into a country that could experience spectacularly strong economic growth, but could also falter. The market has rough-and-tumble social, economic, political, and business environments, and a glacially slow judicial process in which national laws are deemed by the powerful and the connected as the starting points for negotiations.
17.11.2016

Guide: Onboarding kan reducere dyre fejlansættelser

Ifølge undersøgelser fra Randstad koster det i omegnen af 500.000 kr., når en nyansat på funktionærniveau forlader virksomheden før prøveperiodens udløb. En dyr fejl, som de fleste virksomheder gerne vil undgå. Det handler selvfølgelig om at ansætte den rigtige. Men det handler i lige så høj grad om, hvordan virksomheden tager i mod den nyansatte.
17.11.2016

Teknisk chef uden teknisk baggrund

Kan man lede to ekstremt tekniske afdelinger hos en af landets største teknik-entreprenører uden selv at have en teknisk baggrund? Og stadig opnå positive resultater? Svaret er ja. Det gør distriktschef Bente Andersen fra Caverion - endda med en medarbejdertilfredshed, der er helt i top.
08.11.2016

ISO standarder for HRM

ISO har udviklet en række nye internationale standarder, der har til formål at hjælpe HR-afdelingerne med at forbedre deres performance for i sidste ende at forbedre virksomhedens performance.
08.11.2016

Førstehjælp til evaluering af Workforce Management-løsninger

Ny markedguide fra Gartner hjælper større virksomheder med at navigere i landskabet af Workforce Management-løsninger. Her er fire forhold, I som virksomhed bør afklare, inden I investerer i ny it-støtte.
12.10.2016

Sådan undgår I, at jeres kvindelige talenter dropper ud af talentpipelinen

De fleste virksomheder kæmper stadig med at sikre, at deres dygtigste kvinder tager hele vejen til toppen, og det betyder, at virksomheder går glip af store vækstpotentialer, når diversiteten ikke er på plads.
12.10.2016

Præsentationer fra Træfpunkt HR 2016

Træfpunkt HR 2016 bød på mange faglige oplæg fra både teoretikere og praktikere. Her kan du hente nogle af præsentationerne fra de mange oplæg.
04.10.2016

Bengt-Åke Lundvall: Viden, Økonomi og Ledelse i det Lærende Samfund

I denne artikel præsenterer Bengt-Åke Lundvall forskningsresultater, som viser hvorfor HRM er væsentligt ikke kun for den enkelte virksomhed men for hele samfundsøkonomien.
05.09.2016

Innovation og ledelse i det lærende samfund

Personaleledelse (HRM) og videnledelse (knowledge management) er af stor betydning ikke kun for den enkelte virksomhed men for samfundsøkonomien som helhed.
24.08.2016

Virksomheder, som "bekymrer sig", foretrækkes af 43 % af medarbejdere

Undersøgelser viser, at moderne forretningsfolk hellere vil arbejde for virksomheder, som har en strategi for velgørenhed og et socialt ansvarsområde.
11.08.2016

Professionel coaching giver skræddersyede resultater

Gennem coaching kan man åbne op for at se flere løsninger på den samme udfordring - uanset om den er erhvervsmæssig eller privat. Når man søger coach er det dog vigtigt, at man både stiller krav til vedkommendes erfaring og uddannelse, men også til sit eget engagement i processen.
11.08.2016

Videndeling i lederteam

Lederteam er nutidige virksomheders oliefelter. Der kan udvindes enorme ressourcer, men også opstå store katastrofer, når lederteam er dysfunktionelle.
19.07.2016

HR 2020: Hvordan ser fremtiden ud for den danske HR-afdeling

Hvordan ser hverdagen ud for HR-afdelingen i 2020? Og hvordan kan danske virksomheder med succes tiltrække og fastholde den nye generation af medarbejdere og samtidig blive mere effektive?
19.07.2016

E-bog: Sådan skaber coaching resultater

68 % af private og offentlige ledere er ikke i tvivl: Coaching er deres foretrukne udviklingsværktøj. Få her e-bogen fra AS3 om hvordan coaching skaber resultater.
29.06.2016

Køreplan for MUS i Mac Baren Tobacco

I efteråret 2015 indførte virksomheden Mac Baren Tobacco et helt ny MUS koncept. Her får du de 10 punkter, der udgør selve køreplanen for MUS samtalen.
22.06.2016

Er din virksomhed “ramt” af VUCA?

Ind imellem dukker der nye begreber op på ledelsesscenen, og pludselig ser og hører man begrebet alle steder. Men hvad betyder det egentligt?
02.06.2016

Sådan fejres det, når HR går foran i KPI og målstyring!

Vi har modtaget denne historie fra et af vores medlemmer, der gerne vil dele en succeshistorie om HR-målinger med DANSK HR’s øvrige medlemmer og andre HR-interesserede.
02.06.2016

Medarbejdere fungerer som brand-ambassadører på Facebook

En ny stor undersøgelse gennemført af Wilke for Jobzonen viser, at de sociale medier udgør en fantastisk mulighed for virksomheder i udbredelsen af de positive historier.
27.05.2016

The world is in desperate need of uncomfortable leaders – become one, please!

Stefan Falk har observeret og arbejdet med mere end 4000 ledere på alle niveauer i USA og Europa over de sidste 20 år. På baggrund af års arbejde kalder han effektive ledere uncomfortable ledere. Læs her hvorfor og hvordan du selv bliver en uncomfortable leder.
25.05.2016

Versatil ledelse

Er din verden og hverdag helt forudsigelig, eller??? Globale undersøgelser viser, at de bedste ledere er dem, der kan håndtere mange forandringer. Få inspiration til at arbejde med området.
13.05.2016

HR er bagud på den digitale front!

HR er den funktion i de fleste organisationer, der er mindst avanceret når man taler om digitalisering! Få her 3 digitale quick wins til 3 HR-udfordringer.
04.05.2016

Her vil danske business-studerende helst arbejde

Tre danske virksomheder ligger fortsat først på den nye rangliste over hvilke arbejdsgivere, danske business-studerende helst vil arbejde for. Det fremgår af Universums årlige Student Survey 2016-udgave.
04.05.2016

Her vil naturvidenskabs- og ingeniørstuderende helst arbejde

Novo Nordisk og Novozymes topper dette års rangliste over virksomheder, som ingeniør- og naturvidenskabsstuderende i Danmark helst vil arbejde for.
03.05.2016

Gratis værktøj: Human Capital Analytics Profile

Med Your HCA Profile får din virksomhed en evaluering af jeres nuværende HR analytics situation. Værktøjet er gratis og data herfra bliver udelukkende brugt i forskningsmæssig sammenhæng.
15.04.2016

Sådan forklarer HR-ansatte deres rolle til andre

Det er ikke altid lige nemt at forklare andre, hvad man beskæftiger sig med i HR. En række HR-ansvarlige har givet deres personlige bud på en forklaring til venner, familie og kollegaer.
04.04.2016

Lederne svigter medarbejderne i tiden efter afskedigelser

3 ud af 4 medarbejdere oplever, at der ikke bliver gjort noget for de medarbejdere, der bliver tilbage i organisationen efter afskedigelser. Ledelsens manglende opmærksomhed giver nogle stor udfordringer for virksomheden.
01.04.2016

Britisk ekspert: Drop mavefornemmelsen, og basér din strategi på insights

De fleste, der arbejder med strategier og strategiudvikling kender det kun alt for godt. Trods gode intentioner udebliver resultaterne. Forklaringerne er flere, men løsningerne ligeså. Læs her, hvordan du undgår de værste faldgrubber og skaber strategier, der virker.
25.02.2016

Rapportering fra HR, der gør en forskel for ledelsen

HR har bred erfaring med rapportering af vigtige nøgletal og bløde værdier. Indsigt i lønudvikling, fravær og personaleomsætning topper listen af rapporteringstyper, der gør en forskel for ledelsen.
15.02.2016

Xellia nedbryder siloer med en velgørende sag

I januar 2015 indgik Xellia et partnerskab med SOS Børnebyerne. Nu samles de ansatte på tværs af landegrænser for at hjælpe udsatte og forældreløse børn.
26.01.2016

Hjernesmart kommunikation

Gennem Anette Prehns artikelserie i Ledelse i Udvikling – Hjernesmart Kommunikation – bliver du klogere på, hvordan du gør hjernen til en medspiller i hverdagen, både andres hjerne og din egen.
25.01.2016

Bruger du psykologi til at skabe forandringer?

Din virksomhed har lige implementeret et nyt CRM-system. Det vil gøre jer 19 % mere effektive. På bundlinjen betyder det bedre resultater og større sikkerhed i ansættelserne blandt medarbejderne. Men hvorfor bliver systemet så ikke taget imod med kyshånd? Det er jo en gevinst for alle! Ja, hvorfor egentlig ikke.
22.01.2016

Erhvervspsykolog: Derfor frygter vi den nye kollega

Langt de fleste medarbejdere er begejstrede over udsigten til en ny kollega. Men trods gode intentioner ender mange alligevel med at føle sig truet, når en ny medarbejder melder sin ankomst i flokken, forklarer erhvervspsykolog Helen Eriksen.
22.01.2016

Motion i arbejdstiden lønner sig

Ny undersøgelse: Træning på arbejdspladsen forbedrer ikke blot den enkelte medarbejders helbred og trivsel, men reducerer også korttidssygefraværet og øger produktiviteten.
22.01.2016

6 trin til en vellykket lederuddannelse

Både lederen selv, lederens chef og medarbejdere siger, at lederuddannelsen har udviklet og flyttet lederen – både fagligt og personligt. Men vejen til at blive en bedre leder er også hård og krævende, lyder det fra lederne.
22.01.2016

En forstyrrelse koster dig 25 minutter

Hvis du bliver forstyrret, mens du er i flow med en opgave, tager det dig op mod 25 minutter at komme på niveau igen.
06.01.2016

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

244 ledere har givet deres syn på deres egen ledergruppes effektivitet eller mangel på samme. Ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp fra konsulentfirmaet Teglkamp & Co. har forestået undersøgelsen og analysen af resultaterne.