Jobs 2018 Web.jpg

15.000 flere opslåede job i 2018

Januar er for mange lig med jobsøgning - måske fordi man har lavet et nytårsforsæt eller måske bare fordi, det er det tidspunkt på året, hvor udbuddet af job er allerstørst. Og det er der en helt naturlig forklaring på, siger rekrutteringsdirektør:

”Nu har mange haft nogle dejlige fridage i julen sammen med venner og familie, og det giver anledning til at reflektere over ens travle og hektiske hverdag og til at sætte sig nogle ny mål. Og det gælder naturligvis også i forhold til arbejde. Det er helt tydeligt en tilbagevendende tendens år efter år. På samme måde er det for mange virksomheder også ved at være ved den tid, hvor de nye budgetter er blevet lagt, og budgetter omfatter ofte en udvidelse af medarbejderstaben, hvilket naturligvis også har en afsmittende effekt på antallet af jobs,” forklarer Nima Astanehdost, der er administrerende direktør i Randstad.

15.000 flere opslåede job i 2018

I 2018 blev der i løbet af årets første 11 måneder slået cirka 310.000 job op, og det svarer til en stigning på cirka 15.000 job i forhold til de første 11 måneder af 2017. Og for såvel 2017 og 2018 var det tydeligt, at aktiviteten var størst i de første måneder.

Men faktisk er danskerne slet ikke så jobsøgende, hvis vi sammenligner os med andre lande. For ifølge Randstads seneste Workmonitor-undersøgelse, der er blevet foretaget blandt lønmodtagere i 34 lande, har kun cirka halvdelen af danskerne (45 procent) været aktivt jobsøgende i løbet af årets to seneste kvartaler.

”Det var helt klart i det første halvår af 2018, at aktiviteten på jobmarkedet var størst, og det tror jeg også, vi vil se i 2019. Jeg synes samtidig også, at vi mærker, at på flere og flere markeder er et jobopslag ikke tilstrækkeligt. Hvis man vil i dialog med potentielle kandidater, hvor efterspørgslen efter kandidater er stor, er man nødsaget til aktivt at gå ud at spørge kandidaterne. Vi befinder os lige nu i et marked med en uhørt lav ledighed, og det er naturligvis en udfordring for mange virksomheder, når de skal tiltrække arbejdskraft, hvorfor de naturligvis også skal slå stillingerne op på det tidspunkt, hvor kandidaterne er mest jobsøgende,” siger Nima Astanehdost.

 

Randstad måler I samarbejde med Advertsdata antallet af opslåede jobs i Danmark.

Nedenfor er det de første 11 måneder af 2017 og 2018 (ekskl. december).

 

Randstad måler fire gange årligt på hvor aktivt jobsøgende man har været i de seneste 2 kvartaler.

Kilde: Randstad