Adobestock 412976833 WEB

Betalt indhold

Dansk vikarbureau bliver nordisk aktør

Vikar- og rekrutteringsbureauet Moment blev i starten af 2021 solgt til kapitalfonden Axcel, og sidenhen er fulgt en række opkøb i form af danske selskaber som TeamVikaren, Personalebørsen, Protemp, Chabber og JobInWest. Den 2. juli kommer endnu et selskab ind under Moment Group - denne gang er der tale om en af de allerstørste udbydere af fleksible bemandingsløsninger i Norge og Sverige, Eterni Group. Med opkøbet vil Moment Group blive en af de førende aktører i Norden inden for fleksibel bemanding.

”Vores strategiske målsætning har hele tiden været klar: Gennem opkøb og organisk vækst skal Moment Group indtage rollen som markedsleder inden for fleksible bemandingsløsninger i Norden. Med købet af Eterni Group har vi taget et kvantespring i forhold til at opnå vores målsætning,” siger Jeff Gravenhorst, bestyrelsesformand i Moment Group.

Axcel købte Moment i 1. februar 2021 – et mellemstort dansk vikarbureau med en omsætning på knap 600 millioner kroner. Efterfølgende er der kommet fire nye selskaber ind under paraplyen i Moment Group - og nu et femte i form af Eterni - i dag udgør den totale omsætning 2 milliarder kroner, hvilket tydeligt indikerer, hvor stor en aktør vi er i markedet i dag, fortæller Jeff Gravenhorst og forklarer, hvorfor Moment Group netop valgte Eterni Group.

”Det var ikke en tilfældighed, at Eterni Group kom ind på vores radar. Når vi i Moment Group er i markedet for opkøb, er vi meget bevidste om, at vi ikke vil gå på kompromis med faktorer som stærk kultur, høj kunde- og kandidattilfredshed og ikke mindst en høj grad af integritet. Eterni Group opfylder alle disse krav, samtidig med at de er positioneret stærkt i det norske og svenske marked samt positive erfaringer med rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, hvilket gør virksomheden til et perfekt match for Moment Group,” forklarer Jeff Gravenhorst.

 

Fortsætter uforandret

Eterni Group vil fortsætte sine aktiviteter uforandret i Norden – stadig under navnet Eterni - men som en del af Moment Group.

”Eterni Group er en succesfuld virksomhed med en høj kunde - og kandidattilfredshed på samme måde som de øvrige virksomheder i Moment Group. Hos Eterni Group har de et indgående kendskab til og et stærkt brand på det norske og det svenske marked, og det skal vi selvfølgelig værne om. Med opkøbet vil vi uden tvivl kunne opnå en række synergier med respekt for de eksisterende værdier,” fastslår Jeff Gravenhorst.

 

Om Moment Group

Moment blev stiftet i 1997 af Morten T. Højberg og Thomas Gleerup, der i dag er henholdsvis administrerende direktør og vice administrerende direktør i Moment Group. Moment vil gøre det nemt og trygt at formidle fleksibel arbejdskraft i norden. Målet er at blive førende nordisk formidler af fleksibel arbejdskraft. Moment Group har 15 kontorer i Danmark hvorfra de dagligt mere end 4000 medarbejdere i arbejde inden for kontor/administration, lager/logistik og bygge/anlæg. Moment Group omsatte i 2020 for ca. 1 mia dkr. Moment er medlem af Vikarbureauernes Brancheforening som arbejder for at sikre ordnede forhold for fleksibel arbejdskraft.

 

Om Eterni Group

Eterni Group blev grundlagt i Norge tilbage i 2011 af Rune Myrseth, som i dag er administrerende direktør i virksomheden. Eterni har til formål at skabe muligheder for kunder og medarbejdere under ordnede forhold. I dag er Eterni en af ​​Norges største og hurtigst voksende formidlere af fleksibel arbejdskraft. Eterni har specialiseret sig i personale inden for uddannelse, byggeri / industri, produktion / lager / logistik, elektronik. Eterni Group har cirka 3.000 vikarer i arbejde dagligt spredt i Norge og Sverige. Sidste års omsætning var ca. 1 mia. NOK.