Verdens største undersøgelse blandt lønmodtagere i 35 lande, herunder Danmark, er nu på markedet. Randstads Workmonitor gennemføres for 22. gang og leverer denne gang opsigtsvækkende resultater om, hvordan arbejdsmarkedet udvikler sig på globalt plan – og specifikt i Danmark.
I årets undersøgelse har fokus været på tre overordnede temaer, der har afgørende betydning for både virksomheder og medarbejdere:
Fleksibilitet er fortsat en vigtig faktor, og danske lønmodtagere oplever på lige fod med lønmodtagere i andre lande, at virksomhederne langt hen ad vejen er i stand til at imødekomme deres behov
65 % af de danske respondenter siger, at deres job giver dem fleksibilitet i forhold til arbejdstider (mod 65 % globalt).
59 % oplever fleksibilitet i forhold til arbejdssted (60 % globalt).
Danske lønmodtagere ønsker i høj grad en arbejdsplads, hvor de føler sig som en del af et fællesskab.
Hele 73 % ville overveje at sige op, hvis de ikke følte, at de hørte til på arbejdspladsen – en markant højere andel end det globale gennemsnit på 55 %.
88 % mener, at de præsterer bedre, når de oplever en stærk følelse af fællesskab med deres kolleger (85 % globalt).
Lønmodtagernes ønske om at uddanne og udvikle sig
Teknologisk udvikling øger behovet for løbende kompetenceudvikling, og danske medarbejdere anerkender vigtigheden af at styrke deres færdigheder.
56 % af de danske respondenter angiver, at træning og udvikling er vigtigt for dem i deres nuværende eller fremtidige job – dog lavere end det globale gennemsnit på 72 %.
40 % ville overveje at sige op, hvis deres arbejdsgiver ikke tilbød muligheder for at udvikle fremtidssikrede færdigheder (41 % globalt).
De mest eftertragtede læringsområder i Danmark inkluderer AI (21 %), IT og teknologisk forståelse (9 %), ledelsesfærdigheder (7 %) og kommunikation/præsentationsteknik (7 %).
Undersøgelsen viser, at danske medarbejdere i høj grad søger meningsfuldt arbejde, hvor værdier, fællesskab og udviklingsmuligheder spiller en central rolle. Hvis virksomheder vil tiltrække og fastholde talent, er det afgørende at tilbyde ikke kun en konkurrencedygtig løn, men også en arbejdsplads, der skaber samhørighed og understøtter medarbejdernes personlige og professionelle udvikling.
Randstad Workmonitor 2025 giver et unikt indblik i de skiftende forventninger på arbejdsmarkedet – og hvordan både medarbejdere og arbejdsgivere kan navigere i fremtidens arbejdsplads.