Ai

Lønmodtagere: Nej tak til jobbet, hvis der ikke følger AI-udvikling med

Af Nikolaj Henum

En ny stor international undersøgelse viser, at over en tredjedel af danskerne (34 pct.) ville afvise et jobtilbud, hvis det ikke inkluderede muligheder for kompetenceudvikling, herunder træning i AI og relaterede teknologier. 

Det er et udtryk for medarbejdernes interesser for teknologi og innovation og vigtigheden af at være en del af den AI bølge, der lige nu skyller ind over det danske arbejdsmarked.

- Det står klart, at bl.a. AI-kompetencer er en væsentlig overvejelse ved et potentielt jobskifte. Kandidater stiller ofte spørgsmål om virksomhedens engagement i kompetenceudvikling inden for nye teknologier og AI. I den sammenhæng er der ingen tvivl om, at de virksomheder, der prioriterer udviklingen af disse kompetencer, og som aktivt integrerer bl.a. AI i deres strategier og arbejdsgange, vil stå stærkere og være mere attraktivt for nye medarbejdere og ikke mindst nye generationer. Det handler ikke kun om at følge med tiden - det handler om at være foran, forberedt og effektiv, udtaler Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

 

Får ikke tilstrækkelig med støtte fra arbejdsgiver
Undersøgelsen viser desuden, at 51% af de danske lønmodtagere føler, at deres arbejdsgivere ikke hjælper dem med at udvikle fremtidssikrede færdigheder, såsom kunstig intelligens. Og netop disse tal bør få alarmklokkerne til at ringe, mener Randstads Administrerende direktør.

- I en tid, hvor teknologien udvikler sig med hastige skridt, ønsker de færreste at blive efterladt tilbage. Og selvom vores undersøgelse påpeger et voksende ønske om en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv, betyder det ikke, at medarbejderne ikke ønsker at udvikle deres færdigheder og være en del af den udvikling, der lige nu finder sted, fastslår Nima Astanehdost.

- Jeg tror, at mange har opfattelsen af, at det ikke nødvendigvis er AI, der vil overtage fremtidige arbejdsopgaver, men mere er det de personer, der evner at forvalte og udvikle AI, som står i den ubetinget mest gunstige situation fremadrettet, siger han.