20190522_9999_219A_yellow.jpg

Træfpunkt HR – omdrejningspunkt for HR-branchen og 20 års konstant udvikling

Af Benedicte Zacho

Træfpunkt HR er i år noget ganske særligt, for vi fejrer nemlig 20-års jubilæum. I den anledning har vi taget en snak med manden, der i sin tid startede det hele, Chairman for DANSK HR, Kim Staack Nielsen, om, hvilke tanker og visioner der ligger bag Træfpunkt HR og hvordan han ser fremtiden udfolde sig.

Da Træfpunkt HR løb af stablen for første gang for 20 år siden, foregik det i Bella Centeret. Der var ti aktiviteter på programmet og adgangen var også dengang gratis. Publikumstælleren rundede lige knap 500 besøgende over de to dage. Siden dengang er der sket meget på Træfpunkt HR, der nu har et besøgstal på over 2000 og et aktivitets- og konferenceprogram, der rummer mere end 50 spændende oplæg, workshops og andre aktiviteter.

Da Træfpunkt HR for første gang så dagens lys tilbage i 1999, var det på baggrund af et ønske om at skabe et rum, hvor HR-ansvarlige kunne netværke og samtidig blive opdateret på de nyeste tendenser fra ind- og udland. Og selvom messen har været igennem en fantastisk udvikling, har visionen og drivkraften bag ikke ændret sig. For Kim og DANSK HR drejer det sig stadig, om at skabe et forum, hvor HR-ansvarlige kan mødes på kryds og tværs gennem sin interesse for HR. Messen er et samlingspunkt, og er i løbet af årene, også blevet en solid grundpille i branchen – noget som både udstillere og besøgende ser frem til hvert år.

Når jeg spørger Kim, hvorfor han tror, at Træfpunkt HR efter 20 år stadig har en vigtig plads i branchen, svarer han uden at tøve, at det skyldes dens konstante evne til fornyelse og til at være på forkant med branchen og de udviklinger, der sker på HR-området. ”For at en konference og messe som vores er interessant, skal vi tilbyde de nyeste tendenser, så vi sikrer, at vores besøgende altid er klædt på med det allerbedste og nyeste, branchen kan tilbyde,” siger Kim Staack Nielsen.

Det handler om at have noget for enhver smag, hvis en moderne HR-messe og -konference skal fungere. For Kim er det vigtigt, at man som besøgende kommer hjem og føler sig dygtiggjort og inspireret, uanset hvilket område man arbejder med. Træfpunkt HR skal være et sted, hvor man møder mennesker, der arbejder med det samme som en selv, hører eksperters synspunkter og udveksler information og erfaringer. HR-afdelingens opgaver udvikler sig konstant, og den udvikling må messen følge!

Det er svært at spå om, hvad fremtiden bringer, men for at Træfpunkt HR fortsat kan være et omdrejningspunkt for HR-ansvarlige, er det vigtigt, at messen sørger for altid at være på forkant med udviklingen. Særligt peger Kim på den fjerde industrielle revolution som noget, man er nødt til at tage stilling til. Hvordan den konkret vil udfordre det bestående, er endnu svært at sige, men der er ingen tvivl om, at den vil få konsekvenser for hele samfundet og også konkret på HR-området. Den udfordring må Træfpunkt HR også forholde sig til.

Hos Kim er der ingen tvivl om, at Træfpunkt HR ikke var nået hertil, som HR-branchens årlige omdrejningspunkt, uden de besøgendes, udstillernes og oplægsholdernes loyalitet og interesse. Hvis man i årenes løb havde mistet noget af dette sammenhold, havde messen ikke været det, den er i dag, siger Kim. Og det er netop fejringen af dette, som Kim Staack og resten af DANSK HR ser mest frem til på dette års Træfpunkt HR. En fejring af HR-branchen og det fællesskab der udgør Træfpunkt HR. Det er nemlig alle udstillerne, de besøgende og oplægsholderne, der hvert år er med til at skabe og forme messen, som vi i år skal fejre sammen.

 

Vi håber at se jer alle sammen til den tyvende Træfpunkt HR-messe, og særligt, at du har lyst til at komme og fejre branchen sammen med os til jubilæumsreceptionen torsdag den 3. oktober 2019 klokken 13.00 i Øksnehallen!