jumpstory-download20190812-073624_WEB.jpg

International undersøgelse: Her er de 6 største forstyrrelser på kontoret

Alle hader åbne kontorer - eller gør de? Og alle ansatte bliver distraheret hele tiden - eller gør de? Se resultaterne af en omfattende undersøgelse om det moderne arbejdslivs største udfordring: forstyrrelser i det åbne kontor.

Måske taler din kollega så højt i telefon, at du overvejer at sige op, eller måske er du træt af, at alle jubilæer, fødselsdage, børns fødselsdage eller fredage fejres med kage eller drinks.

Hvis det er tilfældet, er du ikke alene. Faktisk topper netop højlydte kolleger i telefonen og fejringer på kontoret, listen over de største forstyrrelser, over 5.000 kontormedarbejdere oplever verden over.

De største forstyrrelser på kontoret:

  1. Kolleger, der taler højt i telefon
  2. Fejringer på kontoret
  3. Kolleger, der taler tæt på
  4. Brætspil og konsolspil
  5. Ringende telefoner og alarmer
  6. Kæledyr på kontoret

5.151 ansatte er blevet spurgt i en international undersøgelse. De oplever næsten alle sammen (99 %) forstyrrelser, når de prøver at arbejde - og over en tredjedel bliver “altid” eller “meget ofte” distraheret. 

Globalt problem

Og hvis du synes, at du bliver forstyrret så meget, at det har indflydelse på din arbejdsdag, så er du heller ikke alene.

I undersøgelsen svar 1 ud af 3 nemlig, at de mister en time eller mere af deres arbejdstid på grund af forstyrrelser på en enkelt arbejdsdag. Og 7 ud af 10 mener, de ville være mere produktive, hvis de blev distraheret mindre.

En undersøgelse fra University of California, Irvine, peger på, at “mennesker kompenserer for forstyrrelser ved at arbejde hurtigere, men det koster: de oplever mere stress, højere frustration, tidspres og anstrengelser.”

Kurven kan knækkes

Hvad gør man så, hvis man er træt af forstyrrelser i arbejdsdagen og bare gerne vil have ro til at lave sit arbejde? Det er der flere bud på. I en ebog om undersøgelsen giver forfatterne syv råd til chefer, der vil hjælpe medarbejderne til at blive forstyrret mindre. Det kan blandt andet være gennem undervisning og investering i teknologi. 

Ole Mygind er nordeuropæisk salgschef for Poly og har hjulpet mange virksomheder med løsninger til at bremse forstyrrelser.

”Selvom det kan virke umuligt at få ro til at koncentrere sig, så er der ting, en arbejdsplads kan gøre for at hjælpe medarbejderne. Det gælder både i forhold til indretning, strukturering af arbejdet og tekniske løsninger,” fortæller Ole Mygind. 

Bonusinfo fra undersøgelsen:

  • Kontorfester er åbenbart en større forstyrrelse i Frankrig og Kina end de andre lande.
  • Indiske medarbejdere bruger mindst tid ved deres kontorplads og den største mængde tid med at arbejde med andre. Måske ikke overraskende er det de indiske medarbejdere, der i højest omfang vurderer, at de “altid” bliver forstyrret på arbejdet.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er udført af af HR-rådgivnings- og forskningsfirmaet Future Workplace på vegne af Plantronics, Inc. (“Poly”) (NYSE: PLT), der er det tidligere Plantronics, der har fusioneret med Polycom.

5.150 medarbejdere i 11 lande har deltaget i undersøgelsen: USA, Canada, Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrig, Kina, Australien, New Zealand, Japan og Indien.

Repræsenterer ansatte der arbejder mindst 3 dage om ugen i en virksomheds kontor.

Virksomhedsstørrelser repræsenteret: 1/3 små, 1/3 mellemstore, 1/3 store

Aldre repræsenteret i undersøgelsen: 

25% Generation Z (født 1990-2005)

25% Millennials / generation Y (født 1975-90)

25% Generation X (født 1960-1975)

25% Baby Boomers (født 1945-60)

 

Læs mere og find e-bogen All Your Employees Are Distracted

 

Se også undersøgelsen fra UC Irvine

 

 

Kilde: Plantronics, Inc. (“Poly”)