dec 18 web.jpg

 

I december forkæler DANSK HR vores følgere på LinkedIn med en HR-julekalender fuld af gaver. Hver formiddag indtil d. 24. december kan du på LinkedIn åbne en ny ”låge” i DANSK HR’s julekalender - hvor du også får mulighed for at få fingrene i indhold, som normalt kun er for vores medlemmer. Du kan følge DANSK HR på LinkedIn her

 

Julekalender 18. dec.

Ferien er ikke på plads endnu!

Af Mette Nørlem, DANSK HR

I 2015 nedsatte regeringen et ferielovsudvalg, der skulle sikre, at vi fik en mere moderne ferielov tilpasset nutidens arbejdsmarked, og som samtidig kunne sikre, at Danmark levede op til EU´s krav om ferie til alle medarbejdere. Planen var, at udvalget oprindeligt skulle komme med et udspil i efteråret 2016. En dato der så siden hen er rykket til januar 2017.

Nu er det imidlertid – efter ønske fra arbejdsmarkedets parter - besluttet at sætte ferieudvalgets arbejde i bero, indtil forårets overenskomstforhandlinger på det private arbejdsmarked er afsluttet. Arbejdet genoptages derefter, og da udvalget er langt i arbejdet med et forslag til en ny ferielov, forventes det, at arbejdet kan færdiggøres i løbet af nogle måneder.

Dermed tyder det på, at vi først ser et nyt ferielovsforslag i andet halvår af 2017, og først derefter igangsættes de politiske forhandlinger om det endelige indhold.