Personalechefen 6 - 1998

Tema: Lederudvikling

Der er i de senere år blevet rettet stadig større fokus på området omkring Human Resource i danske virksomheder – både indenfor det private og det offentlige arbejdsmarked. Dette skyldes dels den hurtigt foranderlige verden, som gør, at medarbejderne stiller større krav til virksomheden om kontinuerlig læring, og dels at virksomhederne selv har indset vigtigheden af løbende at sikre personalets faglige og personlige udvikling. Denne tendens ses på såvel almindeligt lønmodtagerniveau som på lederniveau. Når personalechefen forventes at gå i spidsen for Human Resource området, er det i høj grad også nødvendigt, at personalechefen overvejer, hvordan han / hun selv vil sikre sin egen faglige og personlige udvikling.

Udover at gøre sig tanker herom, kræves det også, at der bliver afsat de nødvendige midler samt den nødvendige tid til, at såvel personalechefen som de øvrige medarbejdere i personaleafdelingen har mulighed for selv at blive efteruddannet, ajourført samt inspireret udefra, så man dermed undgår ”skomager-effekten”. Når virksomheden ønsker at udvikle området for Human Resource er det faktisk nødvendigt, at personalechefen er på forkant med situationen, således at han / hun kan være med til at udvikle området og dermed være den, som bringer de nye ideer op til ledelsen.

Med udgangspunkt i denne problemstilling har vi i dette nummer valgt primært at fokusere på lederudvikling og have et blik rettet mod udvikling af personalechefen selv.


EAPM

Mærket for livet

For flere år siden var det vældigt hipt at få tatoveringer og piercinger. Kvinder og mænd satte sig i samme stol, som før var forbeholdt sømænd og rockstjerner og fik dekoreret kroppen med roser, drager, kinesiske tegn og piercinger i navle. Det svenske personale-og ledelsesmagasin Personal &Ledarskap har taget temperaturen hos fire personalechefer for deres holdninger til kropsdekorationerne.