Adobestock 104782909 (2) WEB Version

Undersøgelse: Vi har slækket på hygiejnen – og forventer hjemsendelse over vinteren

Af Nikolaj Henum

 

Mørke Corona-skyer trækker lige nu ind over Danmark, og regeringen står klar med nye restriktioner for at holde pandemien for døren.
Men hvorfor går det pludselig så galt, og hvad sker der hen over vinteren? – Det giver ny undersøgelse gennemført af Userneeds for Business Danmark svar på.

Næsten to tredjedele af danskerne mener, at der siden genåbningen er blevet slækket på hygiejnen på de danske arbejdspladser – det gælder både i forhold til håndsprit, afstand eller begge dele.

 

 

”Mange troede, at nu var det mere eller mindre slut med pandemien, som vi efterhånden havde døbt post-corona tiden - særligt set i lyset af at vi nu var så mange, der var vaccinerede.

At det hele bluser op igen, er noget, som vi i den grad skal tage ved lære af.

Når man har bevæget mig rundt i det offentlige rum, er man ofte stødt på tomme spritdispenserer og det med at holde behørig afstand var kun noget, som vi skulle dengang, da pandemien toppede – men det bør bare være et no-go. Det er utrolig vigtigt, at vi opretholder de dyder, som vi har tillært os under coronaen - vi har et fælles ansvar for, at vi ikke skal gennem en samfundsnedlukning igen, og det gælder særligt på de danske arbejdspladser,” siger Martin Kildgaard, administrerende direktør i Business Danmark.

Selv om det forhåbentlig ikke ender ud i en samfundsnedlukning, så forventer de danske medarbejdere, at der vil komme øgede restriktioner fra arbejdsgiverne, og at mange vil blive sendt hjem hen over vinteren, viser undersøgelsen.

45 procent af danskerne tror, at virksomhederne strammer restriktionerne og at nogle eller alle medarbejdere sendes hjem over vinteren.

 

 

”Det er mere end nogensinde vigtigt, at vi udviser rettidig omhu. Der skal ikke mange tiltag til, førend vi kan vende den negative udvikling. Mange har nu indført Cooronapas. Men vi har også som arbejdsgiver et ansvar for hele tiden at sikre, at vi holder hygiejne-fanen højt,” siger Martin Kildgaard Nielsen.

Om undersøgelsen: Data er indsamlet mellem 08.11.2021-12.11.2021, og er baseret på besvarelser fra 1240 respondenter fra Userneeds' panel, repræsentativt fordelt på køn, alder