Imagegen (3) (2)

Læsetip til ferien: Årets mest læste artikler

DANSK HR er åben det meste af sommeren med normale telefontider, men holder lukket i uge 29 og 30. Redaktionen har samlet de fem mest populære artikler i 2024 til inspirerende sommerlæsning.

DANSK HR holder lukket i uge 29 og 30. Den juridiske rådgivning holder lukket i uge 28, 29, 30 og 31.

Fra mandag den 29. juli 2024 har vi igen åbent som normalt: mandag-torsdag kl. 09.00-15.30 og fredag kl. 09.00-15.00.

Vi har samlet de hidtil mest læste artikler fra DANSK HR, som du kan (gen)læse i sommerferien.

1. Martin fik til opgave at fyre 60 kolleger uden forberedelse

Martin Lauritsen følte sig svigtet af ledelsen, da han som 27-årig blev bedt om at afskedige en række kolleger uden at være klædt på til opgaven. Det er ikke et unormalt scenario, siger en ekspert.

2. 8 råd til øget fastholdelse af dine medarbejdere

Det danske arbejdsmarked står i en situation, hvor der mangler arbejdskraft, og der kan være langt imellem ledige kvalificerede kandidater. Ifølge Dansk Industri oplever hele 45% af danske virksomheder manglen på kvalificeret arbejdskraft som deres største vækstbarriere.

3. Op mod halvdelen af arbejdsstyrken ville overveje lønnedgang for mere fleksibilitet - ny rapport fra Hays Danmark

Hays Danmark har i en nylig undersøgelse søgt at besvare, hvordan fremtidens arbejdsplads vil komme til at se ud. I en rapport over undersøgelsen beskrives fleksible arbejdsmuligheder og kunstig intelligens. Over 550 specialisters besvarelser danner baggrund for undersøgelsens resultater.

4. Store bededag afskaffet – ret til ekstra løn

Som led i regeringens afskaffelse af store bededag, vedtog folketinget den 28. februar 2023 ”lov om konsekvenser ved afskaffelse af store bededag som helligdag”. Loven medfører, at store bededag vil være en almindelig arbejdsdag fra 2024. Som følge af afskaffelsen af store bededag, har lønmodtagere ret til at blive kompenseret for højere arbejdstid.

5. HR 2.0: Data, der kan ses på bundlinjen

Virksomheder, der ikke erkender HR's værdi, går glip af en afgørende nøglespiller for virksomhedens vækst. HR-branchens digitale transformation er nemlig over os og har gjort HR endnu mere forretningskritisk. ​​​

God læselyst og sommerferie!