Fotolia_119795069_Subscription_Monthly_M (2).jpg

Vi vil helst arbejde i teams, hvor der er lige mange kvinder og mænd

Mændene er i overtal, når det gælder lederstillinger, men lønmodtagerne foretrækker at arbejde i teams, hvor der er er fornuftig kønsfordeling. 85 procent mener, at en lige fordeling mellem de to køn skaber de bedste økonomiske resultater.

Det viser ny stor undersøgelse fra vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad, foretaget blandt lønmodtagere i 34 lande. Og danskerne er helt på linje med den tanke. 60 procent af de danske lønmodtagere har i dag en mandlig chef, mens 82 procent mener, at de bedste resultater skabes, når der er en lige fordeling mellem de to køn.

Undersøgelsen viser dog også, at 70 procent af danskerne oplever, at selv hvis en mand og en kvinde har nøjagtig samme kompetencer, så vil det altid være manden, der bliver fortrukket til et job eller en forfremmelse.

”Jeg synes naturligvis, at det er godt, at der er en tilkendegivelse fra lønmodtagere om, at virksomheder vil kunne skabe endnu bedre resultater, såfremt der er en højere grad af diversitet i de respektive teams - så er vi nået et godt stykke hen ad vejen. Det vigtigste er dog, at der kommer handling bag ordene, og det kan man nogle gange godt savne,” siger Tine Ryg Cebrian HR Director i Randstad, og tilføjer, at det i høj grad handler om at betragte tingene i et lidt andet perspektiv og ikke mindst stille skarpt på de gode eksempler.

”Der bliver jo løbende holdt konferencer og seminarer, hvor man taler om dette emne. Men desværre er det som oftest mest kvinder, der deltager. Jeg tror, at det skyldes, at tilgangen skal være en anden. Man kunne for eksempel tage mere afsæt i forretningsudvikling og økonomisk vækst i sådanne forum og lidt mindre i kønskvotering. Og så samtidig trække de gode cases frem i lyset,” siger hun.

Resultater fra undersøgelsen:
Klik på billedet for at se det i fuld størrelse

 

 

 

 

Kilde: Randstad

Randstad har i samarbejde med Blauw Research og Survey Sampling International (SSI) interviewet lønmodtagere i 33 lande i hele verden. Interviewene er gennemført i perioden 20. juli - 24. august 2016, og der er interviewet minimum 400 lønmodtagere i hvert land. Alle de adspurgte er mellem 18 og 65 år og arbejder mindst 24 timer om ugen.