Corona Webinar Linkedin

Webinar optagelse
- De HR-mæssige konsekvenser af Coronavirus

På dette webinar gennemgår vi de nuværende og helt opdaterede forhold omkring Corona-situationen set med HR-briller. På webinaret ser vi på, hvad reglerne er: Hvis en medarbejder bliver smittet med Corona, hvis man efter egen beslutning sender medarbejdere hjem eller lukker hele eller dele af virksomheden  -  og ikke mindst, hvad de ansættelsesretlige konsekvenser er for de mange, der er eller er på vej i karantæne.

Til sidstnævnte punkt vil der dels blive redegjort for, hvordan årsagerne til karantæne kan påvirke medarbejdernes krav på løn eller ej, og dels en redegørelse for, hvilke divergerende opfattelser, der lige nu florerer i forhold til, hvad force majeure er, og om karantæne kommer ind under ”sygdomsbegrebet”. Dette vil nemlig få stor betydning for, om medarbejderne har krav på løn eller ej i en karantæne-periode. Endeligt vil det kort blive omtalt, hvilken betydning de officielle meldinger kan få for arbejdsmarkedet.    

Webinaret blev afholdt fredag d. 13. marts kl. 11.30. Webinaret gennemgår, hvis der på dette tidspunkt var den nyeste og mest valide informationer i forhold til områder, som man i sin organisation bør have fokus på i forhold til de løbende ændringer, der er gældende for danske forhold på Corona-situationen.

OBS: Webinaret blev genindspillet fredag d. 20. marts, hvor Mette Nørlem sætter fokus på de ansættelsesretslige problemstillinger, som på dette tidspunkt er kendt og offentliggjort.

Se optagelsen af webinaret her

Se også Kromann Reumerts artikel COVID-19: Vigtige ansættelses- og databeskyttelses­retlige aspekter med den checkliste for punkter i interne retningslinjer, som bliver omtalt i webinaret.


Ovenstående webinar er baseret på retstilstanden på tilblivelsestidspunktet og indeholder en generel gennemgang af nyeste praksis eller lovgivning på det tidspunkt. DANSK HR påtager sig ikke noget ansvar for brug af reglerne, og gennemgangen kan ikke erstatte egentlig juridiske sagsbehandling.