Nyt Top Billede 555X313

 

Advertorial

De vigtigste HR-trends i 2022

Få af os havde i vores vildeste fantasi forestillet sig de sidste to års begivenheder. Tanken om, at en global pandemi kunne påvirke verdenssamfundene og vores dagligdag i så høj en grad, var ganske enkelt utopi for de fleste mennesker og organisationer før 2020.

Nu hvor mere normale tilstande rykker nærmere, er det tid til at se fremad igen – vel at mærke uden at negligere og ignorere de massive ændringer af arbejdslivet, som pandemien har ført med sig.

Ingen nulstillingsknap

Som vi allerede har set, har det været fristende for mange organisationer at forsøge at vende tilbage til normalen så hurtigt som muligt. Men flere og flere erhvervs- og HR-ledere indser nu, at en tilbagevenden til normalen ikke er andet end et fatamorgana – det kan simpelthen ikke lade sig gøre. For meget er sket siden da. Der er ingen nulstillingsknap.

HR Trends 2022: Realign, Reconnect, Redeploy - Cegid Talentsoft

Så hvad gør vi nu?

Selvom vi ikke bare kan 'gå tilbage' til en tid før pandemien, er det alligevel tid til at tage et kig i bakspejlet for at komme videre.

Hvad vi bør gøre er at tage beslutningen om at genopbygge vores arbejdsliv på et nyt og stærkt grundlag. Vi må ikke ignorere begivenhederne i de sidste to år, men i stedet lære af dem og lade disse erfaringer drive vores beslutninger om, hvad vi skal gøre anderledes fremadrettet.

Derfor er vores HR-trends for 2022 baseret på tre udsagnsord, der alle indkapsler ovennævnte tilgang til en ny begyndelse.

GENOVERVEJ, TILSLUT IGEN OG IMPLEMENTÉR PÅ NY!

Vi skal kort sagt kigge tilbage, lære af begivenhederne og bygge et nyt og stærkere fundament.
Vend tilbage til basics. Opbyg jeres organisation og jeres medarbejderes processer på praksis, der vil hjælpe jer med at bygge en robust og fremtidsparat organisation.

Selvom usikkerheden fortsætter, er de tendenser, vi diskuterer i denne e-bog, det sikre grundlag for at hjælpe dig med at fokusere din HR-strategi i 2022.

Dyk dybere ned i de 3 trends her: HR Trends 2022: Realign, Reconnect, Redeploy - Cegid Talentsoft

Great Resignation, Teknologiske landvindinger, demografiske skift og skill gaps.

Men inden vi dykker ned i HR-trends’ne for 2022, er det essentielt at sætte scenen. Hvilke drivere har fodret disse trends og danner rammen?

1.The Great Resignation

I har sandsynligvis allerede hørt dette begreb en del gange. The Great Resignation er navnet på den dramatiske stigning i frivillige fratrædelser, der er sket rundt om i verden i løbet af 2021.

En undersøgelse fra Microsoft i begyndelsen af 2021 viste, at 40 % af den globale arbejdsstyrke seriøst overvejede at forlade deres arbejdsgiver i 2021. Senere undersøgelser fra oktober 2020 i USA er ligeså alarmerende og viser, at 2,9 % af hele arbejdsstyrken rent faktisk endte med at sige deres job op i august 2021*.

En ny rekord

Det er 4,3 millioner amerikanere, der sagde deres job op på en måned – i sandhed en ny rekord.

Årsagerne til denne bølge af opsigelser spænder over udbrændthed, en kollektiv revurdering af prioriteringer i livet og modstanden mod at vende tilbage til fem dage om ugen på kontoret.

Læs mere i vores e-bog og lær om:

  • De sidste tre drivere, der har formet 2022 vigtigste HR-tendenser: Teknologiske landvindinger, demografiske skift og den fortsatte mangel på skills og dertilhørende skill gaps.
  • De tre HR-tendenser:
    • Genovervej: 2022 er året for nye mindsets og tilgange
    • Tilslut igen: 2022 åbenbarer nye omgangsformer og en ny menneskelighed.
    • Implementér på ny: 2022 driver ny læring og ikke mindst nye evner og kundskaber.

Kilde:
* The Next Great Disruption Is Hybrid Work—Are We Ready? (microsoft.com)