Rapporter

22.03.2024

HR Analytics studie

Formålet med denne undersøgelse er at give et indblik i til- og fravalgene af dybere analyser af HR-data i danske virksomheder og årsagerne hertil. Med afsæt i en evaluering af danske virksomheders kompetencer, teknologi og kulturer, er hensigten at sætte paratheden under lup, men også at give et mere nuanceret perspektiv på hvor relevant praksissen er – og for hvem.
29.02.2024

Lønmodtagere: Nej tak til jobbet, hvis der ikke følger AI-udvikling med

En ny stor international undersøgelse viser, at over en tredjedel af danskerne (34 pct.) ville afvise et jobtilbud, hvis det ikke inkluderede muligheder for kompetenceudvikling, herunder træning i AI og relaterede teknologier.
22.02.2024

State of global hiring - report 2023

Danske virksomheder søger ivrigt efter IT-medarbejdere, og stadig flere vælger at supplere deres mandskab med udenlandsk remote-arbejdskraft.
20.11.2023

Udfordringer på det Globale Arbejdsmarked: Aldrende Befolkning og Arbejdskraftmangel

En netop udgivet rapport afdækker hvilke store udfordringer i forhold til aldersforskydning, vi står overfor på det Globale Arbejdsmarked. Udfordringer som bør få alle - ikke mindst HR til at tænke i nye baner
20.09.2023

Nu står fleksibilitet ikke længere øverst på ønskelisten hos generation Z

Generation Z ser ud til at sætte andre prioriteter højere end fleksibilitet, når det kommer til deres ønsker på arbejdsmarkedet.
22.08.2023

Jobbet hjemsøger os: Konstante tanker påvirker os negativt

En ny undersøgelse, gennemført af Norstat for Business Danmark, afslører, at halvdelen af de danske lønmodtagere ofte beskæftiger sig med arbejdstanker i deres fritid. Endnu mere bekymrende er det, at over en fjerdedel (26 %) mener, at denne tendens har en decideret negativ indvirkning på deres liv.
21.08.2023

Ny rapport: Flertal af ledere mener, at medarbejdere bør inddrages i AI-beslutninger

Ny undersøgelse fra Workday viser, at mange ser etiske problemer med teknologien. Rapporten der omhandler kunstig intelligens (AI), omfatter 1.000 ledere fra virksomheder over hele verden og undersøger ledernes holdning til AI samt fordelene, udfordringerne og mulighederne ved teknologien.
21.06.2023

Vi er langt fra et bæredygtigt arbejdsliv – når det gælder arbejdstid og løn

Helt ny undersøgelse viser, at 4 ud af 10 (42 pct) lægger flere timer i deres job, end hvad der ellers står anført i deres kontrakt. Timer som de ikke får betaling for. Særligt de med personaleansvar (62 pct) lægger flere timer i arbejdet i forhold til hvad de får betaling for.
16.05.2023

Medarbejdernes resultatskabelse er udfordret af manglende tid

Det er vigtigt for medarbejderne på de danske arbejdspladser at levere resultater i løbet af arbejdsdagen. Men mange har samtidig en oplevelse af at mangle tiden til at kunne levere resultater med den ønskede kvalitet. Det viser en ny undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst.
14.03.2023

Danske kvinder anmelder nogle af de højeste antal sager om vold og krænkelser på arbejdspladsen på verdensplan

En global velgørenhedsorganisation inden for sikkerhed sætter nu fokus på en række bekymrende køns-baserede uligheder i forhold til oplevelsen af vold og krænkelser på arbejdspladsen i alle fem nordiske lande, deriblandt Danmark.
22.02.2023

Lav små ændringer, ikke en stor revolution, når du skal tiltrække unge medarbejdere

God kommunikation måske vigtigere end nogensinde, hvis man vil have fat i de attraktive unge. De har ofte andre logikker og krav til arbejdslivet, som det er vigtigt at kende at kunne tiltrække, motivere og fastholde dem. Men hvad er det så, de vil have?
21.02.2023

Danskerne har den laveste risiko på verdensplan for at brænde ud – men vi bliver mere og mere stressede

En global pandemi efterfulgt af en økonomisk vanskelig tid – det er klart, at flere og flere medarbejdere beretter, at de i stigende grad lider af stress. Det bekræftes af en nylig undersøgelse, som Workday står bag. Undersøgelsen bygger på data fra 1.5 millioner medarbejdere i over 600 virksomheder verden over og viser, at syv ud af ti brancher, som deltog i undersøgelsen, enten oplevede den samme eller højere risiko for udbrændthed sammenlignet med året før. Danmark skiller sig dog ud!
03.11.2022

Ny rapport: "Future ready" virksomhed - og hvad der skal gøre for at nå dertil

I rapporten ”Ready for anything: what it means to be a modern business” har Cognizant bestilt Economist Impact til at definere hvad det kræver at være fremtidsklar – og hvor tætte virksomheder er på at komme dertil.
12.10.2022

Seniorpolitikker er med til at fastholde ældre medarbejdere på arbejdsmarkedet

Arbejdsmarkedsforsker, professor Per H. Jensen, Institut for Politik og Samfund, Aalborg Universitet, er redaktør på en ny bog: ’Arbejdspladsen og seniorpersonalet. Rekruttering, fastholdelse og afvikling af seniorarbejdskraften’. Bogen er den hidtil mest omfattende og detaljerede undersøgelse af danske arbejdspladsers håndtering af seniorpersonalet.
07.09.2022

Ny rapport: Danske medarbejdere skifter job som aldrig før

Det har været et par turbulente år: en pandemi, omfattende fyringsrunder, rekordlav arbejdsløshed, krig i Europa og inflationsrater som ikke er set lignende i årtier. Usikkerheden og uroen har været markant, men vi ser stadigvæk et erhvervsliv, som er karakteriseret af mangel på arbejdskraft og en strid om de største talenter .
13.06.2022

Ny rapport: Vores klimaneutrale fremtid

Tre tendenser skiller sig ud i de kommende år: Kravene til digital forandring stiger markant, vi vil meget gerne være med til at udvikle de produkter, vi selv skal købe, og vores arbejdsgivere skal have et helt klart formål, som virksomheden skal styres efter.
02.05.2022

Ny rapport: Danskernes balance udfordres af store forventninger og et flydende arbejdsliv

En fjerdedel af os lønmodtagere oplever i høj eller meget høj grad et mentalt pres i arbejdet på grund af store forventninger til os selv. Det viser en helt ny undersøgelse fra Videncenter for God Arbejdslyst. Samtidig har 2 års coronapandemi skubbet kraftigt til grænserne mellem arbejdstid og øvrig tid. Det stiller nye krav til ledelse og kommunikation, hvis vi skal sikre en bedre balance på fremtidens arbejdsmarked.
28.03.2022

Rapport: Knap 60% af arbejdsgivere tror, at de ikke kan fastholde medarbejdere uden hybrid omstilling

Det er ikke kun herhjemme, at vi oplever stor udskiftning på arbejdsmarkedet. Seks ud af ti arbejdsgivere verden over kæmper med talentflugt efter Covid-19, og næsten lige så mange frygter at miste flere, hvis ikke de omstiller sig til medarbejdernes nye krav om en mere hybrid og fleksibel arbejdsplads.
14.03.2022

Rapport: Virksomhederne må i dag tænke kreativt for at holde på deres yngre medarbejdere

Flere og flere unge siger deres job op, fordi jobbet ikke deler de samme værdier som dem selv, eller giver dem den frihed, de ønsker, til at leve det liv, de ønsker.
07.03.2022

Rapport: Female Leaders during a Global Crisis

Understanding the transitions & challenges of senior women leaders during the COVID-19 pandemic
25.10.2021

Rapport: 8-16 er død – Flertal regner med højst 3 dage på kontoret om ugen

Syv ud af ti europæere er enige i, at 8 til 16-jobbet er dødt. Tre ud af fire regner med en fremtid hvor vi har 3 dage eller mindre på kontoret og arbejder hjemmefra resten af tiden.
15.06.2021

Ny rapport: Fremtidens 21 nye steder at arbejde

I denne rapport kortlægges fremtidens 21 nye arbejdspladser ud fra viden om den fjerde industrielle revolution og COVID-19 pandemien, hvor den globale økonomi, krav til nye talenter, kompetencer og holdninger ændres.
02.06.2021

Dilemmaer på spil i arbejdslivet

Alle steder hvor mennesker mødes, opstår dilemmaer, der skal håndteres. Det gælder også i arbejdslivet. Konsekvenserne af ikke at håndtere arbejdslivets dilemmaer på en hensigtsmæssig måde kan være fatale – både for den enkelte, for arbejdsfællesskabet og for virksomheden.
05.05.2021

Når medbestemmelse både er frihed og forbandelse

De fleste vil nok associere ordet medbestemmelse med indflydelse, frihed og kontrol over vores egen situation. Og det vil de fleste gerne have. Men det er ikke sikkert, at vi alle har brug for lige meget indflydelse. Det afhænger af persontyper og hvilket job, vi bestrider. Samtidig skal vi opleve reel indflydelse og ikke ”pseudoinddragelse”, hvis vi skal trives.
31.03.2021

Danskerne oplever mindre stress under corona

Andelen af danskere, der føler sig stressede af deres arbejde, er faldet det seneste år. Det viser en ny stor spørgeundersøgelse, som Epinion har gennemført for AS3. Resultatet overrasker folkene bag analysen.
24.03.2021

Intern kommunikation i krise: Budskaber når ikke modtagerne

Selv om virksomheder og offentlige organisationer tilfører flere ressourcer til den interne kommunikation, så er vurderingen blandt HR-chefer, som er ansvarlige for kommunikationen, at mange budskaber ikke når målgruppen.
16.02.2021

Forskningsrapport: HR-ledelsesmetoder under COVID-19

Projektet har til formål at studere organisatoriske reaktioner på COVID-19-krisen ud fra et perspektiv fra et personaleledelsesperspektiv for bedre at forstå, hvordan HRM kan bidrage til krisestyring.
05.02.2021

Ny rapport: Hvad pandemien har lært de europæiske virksomheder om digitalisering

COVID-19 har fået europæiske virksomheder til at indse vigtigheden i at være digitale. Topledelsen har indset behovet for at kunne skalere digitalt og derved sætte dem i en unik position til at vise hvordan en sikker og mere produktiv digital fremtid kan se ud.
24.11.2020

Developing global leaders in a digital world

As our world becomes ever more global, our ways of working become ever more virtual. Operating across countries demands digitized communication and collaboration – a trend which is also being reflected in the way in which we develop our leaders.
28.10.2020

Psykologisk tryghed gør dig mere innovativ

Det er afgørende, at medarbejderne er psykologisk trygge, ellers stopper de med at være innovative og komme med nye idéer. Og du får en tavshedens kultur på møderne.
17.09.2020

Høj mening er høj motivation

Motivationen bliver udfordret, når du ikke kan se mening i organisationens beslutninger, i virksomhedens værdisæt, og når du mangler retning for dit arbejde. Det viser den seneste undersøgelse af Videncenter for God Arbejdslyst, som går i dybden med betydningen af mening i arbejdslivet.
09.09.2020

Gør en forskel og få mere mening

Mere end halvdelen af danskerne er ifølge rapporten ’Mening-fryns eller nødvendighed’ primært drevet af at tjene penge til livets ophold. Analysen bag rapporten viser, at dem der kun går på arbejde for at tjene penge har en signifikant lavere meningstemperatur, end dem der går på arbejde for at gøre en forskel.
03.09.2020

Idealet er et meningsfuldt arbejdsliv

Idealet for det gode arbejdsliv i dag er, at du også finder et arbejde, der er meningsfuldt. Men den seneste analyse fra Videncenter for God Arbejdslyst og Kantar Gallup viser, at danskerne bliver udfordret på deres oplevelse af mening, når opgaverne dræner for energi, når de mangler retning i arbejdet, og når lederen ikke udøver ledelse med nærvær.
03.09.2020

Ny rapport: Hybridarbejde er den næste normal – sådan kan HR bidrage

En ny rapport fra det globale unified communications-firma Poly giver et kvalificeret bud på fremtidens arbejdsliv. Corona-krisen har accelereret udviklingen og vist, hvordan fremtiden vil se ud. Poly giver her tips til de mest vigtige overvejelser HR bør gøre omkring arbejdsmiljøet.
10.08.2020

Learning and Leadership Development During Times of Covid-19

Da verdenen lukkede ned i foråret 2020, havde det kolossal indflydelse på en række brancher og industrier. Ikke mindst uddannelsessektoren blev påvirket – store dele af sektoren er blevet sat på pause og eneste mulighed for overlevelse er, at den må nu forsøge at genopfinde sig selv, herunder flytte sig fra face to face til virtuel undervisning.
05.08.2020

Fremtidens 21 HR-jobs

Fremtiden for hvordan vi kommer til at arbejde ændres og sammensætningen af arbejdsstyrken omformes, så den passer ind i de nye rammer. HR's rolle i virksomhederne bør være helt central i denne omsiggribende transformation.
18.05.2020

God arbejdslyst Indeks 2020: Kolleger – en vigtig brik i din arbejdslyst

For sjette år i træk kortlægger Krifa danskernes arbejdslyst, og den nye rapport har i år et særligt fokus på kollegerne. De er en vigtig brik i vores arbejdslyst, og det mærker mange nok i særlig grad netop nu.
07.05.2020

Ny undersøgelse: Cyberangreb på virksomheder går ud over medarbejdernes privatliv

Løbende ses historier om, hvordan cyberangreb efterlader de ramte virksomheder med regninger i millionklassen og brud på tilliden hos deres kunder. Denne undersøgelse kaster lys på, hvilke konsekvenser disse cyberangreb har for de mennesker, der arbejder for at rette op på skaderne.
05.02.2020

God Arbejdslyst Indeks 2019: Dit liv - din arbejdslyst

God Arbejdslyst Indeks 2019 tager temperaturen på danskernes arbejdslyst og afdækker de faktorer, der har størst betydning for lønmodtagernes motivation og trivsel.
28.01.2020

Global Human Capital Trends 2019

An intensifying combination of economic, social, and political issues is challenging business strategies. Faced with the relentless acceleration of AI, cognitive technologies, and automation, 86 percent of respondents in the 2019 Global Human Capital Trends survey believe they must reinvent their ability to learn.
09.01.2020

Moderat optimisme blandt de danske lønmodtagere mod 2020

Ifølge en stor undersøgelse gennemført i 34 lande, sprudler det ikke af optimisme blandt de danske lønmodtagere, hvis man ser på forventningerne til et kommende fremtidigt lønhop.
18.11.2019

Everything is moving, except for hr?

In a joint project between HRForecast and ESCP Europe, we investigated how HR departments around the world are facing the current challenges and what national differences can be identified.
14.10.2019

10 HR-relevante tendenser fra Rekrutteringsanalysen 2019

I denne artikel finder du 10 tendenser fra Rekrutteringsanalysen, som er relevante for dig, der er HR- og rekrutteringsansvarlig – de handler om rekrutteringskanaler, tiltrækning, screening, fremtidens kompetencer og interesse for personer med nedsat arbejdsevne samt HR- og rekrutteringsfaglighed.
16.09.2019

Pre & onboarding

I Danmark bruger vi knap 17 milliarder om året på vikar og rekrutteringsservices. En minimal del af dette bliver brugt til at integrere de nye medarbejdere. Det svarer til, at du under din forelskelse gør ALT for at imponere din partner, men når du først er blevet gift, tager du det hele for givet.
13.06.2019

Arbejdsmarkedets nye agenda

Digitaliseringen har i dag påvirket alle brancher og stort alle brancher vil blive endnu mere påvirket heraf i fremtiden. Masser af jobs vil forsvinde i de kommende år og masser af nye jobs vil se dagens lys.
17.04.2019

Danskerne har ikke brug for dialogtræning

Ifølge Randstads seneste Workmonitor-undersøgelse prioriterer danske virksomheder ikke træning i feedback særligt højt, men alligevel ligger vi øverst i Europa, når det handler om at have en åben dialog med chefen.
09.04.2019

Lederen er ofte den stressramtes vej tilbage

Når danskerne rammes af stress, foretrækker de støtte fra nærmeste leder, viser undersøgelse. Men mange ledere er alt for dårlige til at hjælpe.
05.04.2019

The 9 month warning

Rapport viser, at det er muligt at forudsige medarbejderes opsigelser ni måneder før det sker og hvad, der får folk til at sige op.
20.03.2019

Ny undersøgelse: Dårlig ledelse får medarbejdere til at flygte fra arbejdspladsen

Danskerne gider ikke dårlige ledere. Over 30 procent af dem, der har skiftet job inden for de seneste tre år, angiver dårlig ledelse som årsag. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har lavet for AS3.
11.03.2019

Ubevidst kønsbias spænder ben for flere kvindelige ledere i Danmark

Antallet af kvindelige ledere i Danmark stiger stadig langsomt. En af hovedårsagerne er, at navnlig mænd ikke er bevidste om, at det fortsat er sværere for kvinder at få fat i lederstillingerne. Det viser en ny analyse fra Boston Consulting Group.
12.02.2019

Danske lønmodtagere ser muligheder i øget digitalisering

Den teknologiske tidsalder, som vi befinder os i lige nu, gør, at verden og ikke mindst vores daglige arbejdsopgaver forandres, og ofte kommer diskussionen på bordet om, hvorvidt ens eget job er i fare for at forsvinde som følge af digitaliseringen.
28.01.2019

Fremtidens arbejde: En blanding af automatisering og menneskelig opfindsomhed

Mens tanken om en fremtid med en automatiseret arbejdsstyrke, kan være bekymrende for mange, vil brugen af kunstig intelligens skabe en enorm bølge af muligheder for de virksomheder og enkeltpersoner, der er godt forberedt.
14.01.2019

Få dine medarbejdere med ombord inden du bliver digital

Kulturen er vigtig, når det kommer til at få samlet alle medarbejdere omkring store ændringer i virksomheden. Her får du 10 tegn på en sund virksomhedskultur.
18.12.2018

Knap hver fjerde rekruttering er forgæves

En ny analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at godt hver fjerde rekruttering er forgæves, svarende til 66.700 forgæves rekrutteringer i hele landet.
17.12.2018

Adaptability og agility bør være en topprioritet

Agilitet og adaptability - og hvordan disse integreres til de daglige opgaver - er afgørende i forhold til, om HR kan udfolde sit fulde potentiale i fremtiden.
10.12.2018

Danskerne topper listen, når det gælder frivilligt arbejde og CSR er alt afgørende

En stor international undersøgelse viser, at danskerne topper listen i Europa sammen med Luxembourg, når det gælder om at yde frivilligt arbejde.
03.12.2018

Hays Global Skills Index

Hays Specialist Recruitment og Oxford Economics har udgivet rapporten The Global Skills Index, som måler organisationers evne til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, og giver et unikt indblik i det globale arbejdsmarkeds tilstand.
26.11.2018

Ledelse af unge II

Denne rapport er udarbejdet af Cphbusiness i samarbejde med 16 danske virksomheder og egne merkantile dimittender. Baggrunden for undersøgelsen var en undren over den offentlige debat om ledelse af unge.
12.11.2018

Rekrutteringsanalysen 2018: 8 trends for det skarpe HR-hoved

De sidste 8 år har Konsulenthuset ballisager taget temperaturen på de danske virksomheders rekrutteringsadfærd og samlet tendenserne i Rekrutteringsanalysen. Og i år er ingen undtagelse.
13.09.2018

Ny rapport: God ledelse giver mindre stress og sygefravær

God ledelse på jobbet mindsker stress og sygefravær, viser ny rapport. Lederne melder om udbredte problemer med arbejdspres, og at mål og krav ikke understøtter kvalitet og arbejdsmiljø.
10.09.2018

IT-sikkerhed er blevet altafgørende

Cybersikkerhed ligger øverst på dagsordenen blandt verdens topledere i 2018. Det viser en ny stor undersøgelsen gennemført af Financial Times | IE Business School Corporate Learning Alliance blandt ledere i hele verden.
21.08.2018

Et spørgsmål om innovation: Hvorfor virksomheder opnår succes eller ej

De metoder en virksomhed benytter sig af for at finde talent, dens processer for medarbejderudvikling og præstationsvurdering, hvordan medarbejderne anbefaler virksomheden til andre, og hvor meget der samarbejdes, er alle sikre tegn, der kan sige noget om en virksomheds innovationshastighed.
01.08.2018

God Arbejdslyst Indeks 2018: Det hele menneske på arbejde

I God Arbejdslyst Indeks 2018 zoomer vi ind på danskernes oplevelse af mestring i arbejdslivet.
16.07.2018

Fem Super Skills du skal tilegne dig for at klare dig i den kommende Skills Economy

Den fjerde industrielle revolution er over os, og man bliver nødt til at være i stand til at kunne skabe innovation og forandring for at overleve i det, som man nu kalder The Skills Economy.
12.06.2018

Mangel på talent kan stække den digitale transformation

Både store og små virksomheder har for alvor sat den digitale transformation på agendaen og ruster sig til fremtiden ved markant at øge deres investeringer i ny teknologi. Mangel på kompetent arbejdskraft med den rette teknologiske og forretningsmæssige indsigt truer dog virksomhedens udvikling på både kort og lang sigt.
07.06.2018

Fald i lønforskellen mellem kvinder og mænd

Forskellen mellem kvinders og mænds gennemsnitlige timeløn er skrumpet med op mod en fjerdedel i de seneste ti år. Det skyldes især, at kvinder har bevæget sig opad i stillingshierarkiet, fx ved at tage stillinger med ledelsesansvar.
29.05.2018

Ny fremtidsrapport: 5 stillinger du ikke vidste, der fandtes i 2028

Vores samfund, vores liv og vores jobs har ændret sig meget, efter vi fik smartphones og sociale medier, og der findes nu pludselig stillinger som Social Media Influencer, Data Scientist eller Dronepilot.
10.04.2018

2018 Deloitte Global Human Capital Trends

In 2018, we are witnessing seismic changes in the workforce, the workplace, and the technologies used in the world of work. Based on this year’s global survey of more than 11,000 business and HR leaders, as well as interviews with executives from some of today’s leading organizations, we believe that a fundamental change is underway.
01.02.2018

HR Trends Report 2018

HR-området skifter hurtigt, og der opstår hele tiden nye udfordringer ofte forårsaget af udefrakommende faktorer. Et ekspertpanel har set på hvilke trends, der former HR-området og hvordan teknologi kan hjælpe med at forbedre medarbejderoplevelsen.
22.11.2017

IMD World Talent Ranking 2017

Danmark er i top blandt de lande i verden, der er bedst til at udvikle, tiltrække og fastholde talent. Det viser den årlige rapport IMD World Talent Ranking 2017, som netop er offentliggjort, hvor Danmark indtager 2. pladsen.
03.10.2017

Rekrutteringsanalysen 2017

Konsulenthuset ballisager har siden 2011 udgivet en årlig rekrutteringsanalyse, hvor de spørger arbejdsgivere – både HR-medarbejdere og ikke-HR-medarbejdere – hvordan de arbejder med rekruttering til dagligt
22.08.2017

2017 Deloitte Global Human Capital Trends

Hvert år gennemfører Deloitte en global undersøgelse i mere end 100 lande med omkring 3.300 organisationer og virksomheder for at kortlægge de største udfordringer inden for HC-agendaen.
01.08.2017

God Arbejdslyst Indeks 2017: Sammen rykker vi grænserne for god arbejdslyst i Danmark

Giver det mening for os, når vi står op om morgenen og tager på job, oplever vi at have medbestemmelse og føler vi, at vi mestrer jobbet og arbejdsopgaverne?
06.06.2017

Global Employee and Leadership Index 2017

Undersøgelsen viser blandt andet, at 13 ud af 14 ledere potentielt lukker øjnene for digitaliseringen og at forholdet til den nærmeste leder ikke er hovedårsagen til opsigelser.
25.05.2017

Ny undersøgelse: Danmark har brug for knowhow og visionær ledelse for at kunne følge med den digitale transformation

Danske virksomheder oplever mangel på strategi, knowhow og visionær ledelse som de største udfordringer for at kunne følge med digitaliseringen på HR-området, viser ny undersøgelse.
12.03.2017

New Study Finds Most Leaders Unprepared to Meet the Demands of Digital Disruption

En ny rapport, Redefining Leadership for a Digital Age, viser, at de fleste ledere er uforberedte på de krav, som digital disruption stiller til dem.
23.01.2017

HR i 2017

HR-området skifter hurtigt, og der opstår hele tiden nye udfordringer ofte forårsaget af udefrakommende faktorer. Et ekspert panel har set på hvilke trends, der har påvirket HR-området de seneste år og hvad der på den baggrund bliver vigtigt for HR i 2017
23.01.2017

Flyt rundt på dine ansatte og se overskuddet på bundlinjen

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvor man sidder på sit arbejdet. Undersøgelse fra Cornerstone OnDemand og Harvard Business School viser, at hvis man sætter de rette medarbejdere tæt sammen, kan en virksomhed øge sit overskud med op til 1 mio. dollars om året.
15.12.2016

Danske kontoransatte spilder en dag om ugen på dokument-fnidder

Dansker kontoansatte bruger knap en hel dag om ugen (6,6 timer) på dokument-fnidder som fx at vente ved printeren eller lede efter dokumenter i fællesmappen. Det viser en undersøgelse fra Adobe, der er gennemført i syv europæiske lande inkl. Danmark.
25.07.2016

Åbne kontorlandskaber: Ledere ser ikke medarbejdernes problemer

Moderne kontorer er ofte indrettet som store, åbne miljøer. Det fordrer kreativiteten og vidensdeling, men sænker produktiviteten og giver i værste fald anledning til stress og udbrændthed. Lederne ser ikke problemet og får det derfor ikke løst, viser ny undersøgelse fra Plantronics og Oxford Economics.
09.06.2016

Fremtidens HR – sådan skaber du glade medarbejdere på et digitaliseret arbejdsmarked

IDC har foretaget en af de største undersøgelser af HR-branchen i Europa for at undersøge digitaliseringens påvirkning på branchen. Den viser blandt andet, at fleksibelt arbejde skaber gladere medarbejdere.
02.06.2016

Global Employee and Leadership Index er udkommet

Hvordan ser de danske medarbejdere på deres arbejdsglæde, leder og arbejdsplads? Og hvordan står det til med mængden af forandringer, standardisering og medarbejdernes sundhed? Det er nogle af de spørgsmål, som årets publikation giver svaret på.
09.09.2015

Danskernes arbejdslyst er kortlagt

God Arbejdslyst Indeks 2015 er en omfattende kortlægning af danskernes arbejdslyst. Rapporten viser, hvordan det står til med danskernes arbejdslyst, og giver viden om, hvilke faktorer der har den største effekt, når arbejdslysten skal øges.
19.08.2015

Globalt HRM projekt: HRM og medarbejdertrivsel

Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse, der er et led i et større internationalt forskningsprojekt. Formålet med undersøgelsen er at identificere sammenhængen mellem HRM og medarbejdertrivsel.
10.06.2015

What CEOs want from HR

The Henley Centre for HR Excellence har undersøgt, hvad CEO’s forventer sig af deres HR-afdelinger. Få svarene i denne rapport.
02.02.2015

Generation Y-Z - ledelse, motivation og beskæftigelse

Vi ved allerede, at de næste to generationer er få i antal. Statistikken taler nemlig for sig selv. Derfor vil der blive brug for hver eneste person. Denne rapport giver en indsigt i Generation Y-Z, der er generationerne på vej ind på arbejdsmarkedet.
02.02.2015

Danske ledere mangler fokus, tid og retning

Ennovas globale benchmarkundersøgelse, Global Employee and Leadership Index den danske ledelseskvalitet kun er middelmådig. Skal det ændres, må virksomhederne, ledernes ledere og HR træde i karakter.
22.01.2015

Rapport: How to set up great HR functions: Connect, prioritize, impact

For ottende gang udgiver The Boston Consulting Group HR-rapporten Creating People Advantage på baggrund af en stor international undersøgelse.
22.10.2014

Nutidens unge, fremtidens arbejdskraft

Undersøgelsen sætter spot på de unges drømme om fremtiden og deres ungdomsliv her og nu. Og giver et indblik i, hvilke forventninger de unge har til deres fremtidige arbejde.
15.10.2014

Globalt forskningsprojekt: Perceptions of HRM

Aarhus Universitet har gennemført en undersøgelse, der er et led i et større internationalt forskningsprojekt. Formålet med undersøgelsen er at identificere sammenhængen mellem HRM og medarbejdertrivsel.
27.08.2014

Research rapport: Big Data and HR

I denne rapport får du bl.a. svar på, om HR analytics er en trussel eller mulighed, hvad drivkræfterne bag HR analytics er, hvad HR analytics betyder for HR samt 9 gyldne regler du bør følge, når du arbejde med HR analytics.
27.08.2014

Research rapport: Is Something Rotten in the State of Leadership Development?

I denne rapport forsøger Richard Boston, ledelseskonsulent og forfatter og Nick Holley, Co-Director for the Centre for HR Excellence, Henley Business School at forklare, hvorfor der er en kløft mellem, hvad vi ved om lederudvikling og hvad vi gør. Desuden giver de nogle forslag til, hvad man kan gøre i praksis.
16.06.2014

Innovationen i danske virksomheder halter

Mange danske virksomheder har i dag fokus på det strategiske arbejde, men det samme gælder ikke innovationsevnen. En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at det generelt halter med innovationen i erhvervslivet, mens produktiviteten derimod er et indsatsområde, der er ’top of mind’ på direktionsgangene lige nu.
03.10.2013

Creating people advantage 2013: Lifting HR practices to the next level

Companies throughout Europe know they need to improve their people management capabilities if they are to succeed in a business environment marked by economic uncertainty and talent shortages. Yet they often struggle to translate these HR aspirations into specific actions.
22.05.2013

Sociale medier er ikke slået igennem i virksomhederne

Mange virksomheder har taget Facebook og Twitter til sig, men mulighederne i de professionelle sociale samarbejdsværktøjer bliver stadig ikke udnyttet.
02.05.2013

Boomers struggle to find their balance

Undersøgelse viser, at virksomhedsejere og de yngre generationer er de bedste til at finde en god balance mellem arbejde og fritid.
11.04.2013

Next Generation HR – moving forwards into a new economical climate

Undersøgelsen Next Generation HR – moving forwards into a new economical climate belyser, hvilken rolle HR kan få fremover for at imødekomme ovenstående udfordringer.
04.04.2013

Undersøg den sociale kapital

Arbejdsmiljørådet har udarbejdet en guide, som giver et bud på, hvordan trivsel, produktivitet, kvalitet og innovation kan gå hånd i hånd. Guiden præsenterer dig for et redskab, som kan undersøge niveauet og udviklingen af den sociale kapital på arbejdspladsen.
21.03.2013

European Employee Index 2013

Den 14. årlige European Employee Index tegner et nuanceret billede af danskernes arbejdsglæde. Med sin blanding af aktuelle temaer og langstrakte historik sætter EEI-undersøgelsen perspektiv på danskernes arbejdsglæde i 2013. Klare forskelle til og lighed med det globale gennemsnit giver stof til eftertanke.
22.11.2012

Rapport: Flexibility Drives Productivity

Fleksible arbejdsforhold er direkte forbundet med produktivitet og øget indtjening, viser undersøgelse.
20.09.2012

European Employee Index 2012

Resultaterne fra den 13. udgave af European Employee Index i Danmark vidner om, at arbejdsmarkedet stadig er præget af den økonomiske krise. Medarbejdernes vurdering af deres faglige og personlige udvikling sætter kritisk bundrekord.
31.08.2012

Danske studerende ligeglade med høj løn

DEA har i en undersøgelse undersøgt motivation og incitamenter hos en række nordeuropæiske unge. Resultatet viser at faglig interesse og lyst er langt vigtigere for danske studerendes studievalg end en høj indkomst.
27.07.2012

Fastholdelse af 55+ rykker frem på HR-dagsordenen

Med støtte fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering har FirmaPlus sammen med Greve Kommune netop gennemført et pilotprojekt med målet om at fastholde medarbejdere længere.
05.07.2012

Creating People Advantage 2012. Mastering HR challenges in a two-speed world

Business leaders throughout the world continue to struggle with the complexities of a two-speed world: they face economic crisis in Europe and weak growth in the developed economies while also facing rapid growth in the developing world. These realities create difficult people-management challenges. This global report by The Boston Consulting Group and the World Federation of People Management examines critical trends in people-management.
14.06.2012

BCG and EAPM report: Creating People Advantage 2011: Time to Act: HR Certainties in Uncertain Times

Rapport fra The Boston Consulting Group og The European Association of People Management.
06.06.2012

The Real Impact Of Talent: How Europe’s Smaller Businesses Prepare For Future Success”

1174 HR- og virksomhedsledere fra mere end 30 europæiske ledere har deltaget i undersøgelsen. Respondenterne har besvaret 43 spørgsmål om performance og talent management og har rangeret sig selv og mindre virksomheder som en helhed på en liste med 75 benchmarks.
25.11.2011

Great Minds Think Unlike: How Diversity Is Good for Business

Undersøgelse fra The Boston Consulting Group og The European Association of People Management. Complex Markets Require Diverse Workforces—Yet Few Companies Use Diversity Management to Meet Business Needs, According to BCG and the EAPM.
17.05.2011

Hellere job i New York end i Nordborg

I en rapport udarbejdet af PID-Personalechefer i Danmark, Studenterhjælpen, Jøp, Ove & Myrthu samt ImageMonitor sættes der fokus på de unges forventninger til arbejdslivet samt personalechefernes forestillinger om de unges forventninger. Se rapporten og opdag at der ikke altid er overensstemmelse mellem de to gruppers forestillinger.